Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο καναλάρχης Σιούφας παρουσίασε πρόγραμμα


Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει και θα πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για τις εξυπηρετήσεις, τα βολέματα και τα φιλμ νουάρ που θα δείχνει το βουλευτοκάναλο. Το νέο πρόγραμμα ξεκινάει Δευτέρα 11 Μαΐου και το ανακοίνωσε ο Σιούφας.
Το νέο Πρόγραμμα, χωρισμένο σε θεματικές ζώνες, καθημερινά, περιλαμβάνει:
- Μία νέα εκπομπή με τίτλο «300 Χ 12» που αφορά σειρά συνεντεύξεων των βουλευτών. (Φεβρωνία, Κοροβέσης, Γείτονας, Χαλβατζής, Μπουμπούκος, Καρχιμάκης και λοιποί Χολιγουντιανοί)
- Τακτικές εκπομπές...

...σε συνεργασία με τα Μουσεία της Ελλάδος- μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο πολιτισμικός πλούτος και η Ιστορία της χώρας.
- 36 ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε πολλά επεισόδια, που καλύπτουν μία ευρεία ιστορικοπολιτική θεματογραφία (από την προσωπική ζωή ξένων πολιτικών) και 21 θεματικές βραδιές με ντοκιμαντέρ που ενημερώνουν για τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις αλλά και αναφέρονται σε ζητήματα γύρω από μυστήρια της φύσης.
- Σειρά βιογραφιών μεγάλων λογοτεχνών και καλλιτεχνών καθώς και θεματικές ζώνες με ερευνητικά ντοκιμαντέρ που προσεγγίζουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εκμετάλλευση ανηλίκων.
Το Πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης με:
(α) Ζώνες αφιερωμένες στην κλασσική μουσική, στην Όπερα και στο Χορό.
(β) Τη Θεατρική Βραδιά, με κωμωδίες και δράματα του κλασσικού ρεπερτορίου, παραγωγής του BBC και της γαλλικής Τηλεόρασης.
(γ) Κινηματογραφικά αφιερώματα στο φίλμ νουάρ, στους μεγάλους ξένους σκηνοθέτες (Τράγκας, Μπόγκαρτ, και άλλοι κομπάρσοι).
(δ) Ταινίες πολιτικού περιεχομένου (θα πήξουμε στα must του ΚΚΕ).
Παράλληλα στο νέο πρόγραμμα δεν παραλείπεται η ψυχαγωγική συμβολή της τηλεόρασης της Βουλής. Εξασφαλίστηκε η γαλλική αστυνομική σειρά «Ο Διαπραγματευτής», με πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης Έλληνα ηθοποιό Γιώργο Χωραφά. Στις σειρές που θα προβάλει η Τηλεόραση της Βουλής περιλαμβάνονται και τα 38 επεισόδια της γνωστής βρετανικής καυστικής πολιτικής σάτιρας Yes Minister και Yes Prime Minister.
Επίσης στο πλαίσιο της πολιτιστικής συμβολής της, η Τηλεόραση της Βουλής συνεχίζει και διευρύνει από το Σεπτέμβριο, την εποικοδομητική συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώ ξεκινά τακτική συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών για την προβολή του πλούσιου Αρχείου της τόσο σε Λαογραφικά όσο και σε επιστημονικά θέματα.

1 σχόλιο:

  1. Αν αναλάβει το κράτος τη Σαχάρα, σε λίγο καιρό θα κάνει εισαγωγή άμμου.
    Μ. Φρίντμαν
    Κατα πληροφοριες θελει να φερει την Ομπρα και τον λαρι κινγκ για μεσημεριανες ωρες.αληθευει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή