Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Γιατί χτυπάνε την ΕΥΠ


Εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητος, επικριτικές και κακόβουλες αναφορές, κυρίως κομματικού περιεχομένου σε εφημερίδες αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο,εις βάρος της ΕΥΠ.
Σε ιστολόγια βλέπουμε, με πρωτοφανές μένος, επιθέσεις εναντίων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και χαμερπείς αναφορές, υπό το πέπλο της ανωνυμίας...
Η συχνότητα των κακόβουλων δημοσιευμάτων και η πληθώρα των πάσης φύσεως και μορφής αναφορών, σχολίων, απόψεων, προσδίδουν «ιδιαίτερο χαρακτήρα» και δημιουργούν έντονο και βαθύτατο προβληματισμό στον ΄Ελληνα πολίτη...
Είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, τις εφημερίδες, «Ελευθεροτυπία», «Καρφί», «Ποντίκι», «Ελεύθερος», «Παρασκευή+13» να επιτίθενται στην ΕΥΠ με πομπώδες ύφος και ανήκουστους χαρακτηρισμούς, λαϊκιστικού τύπου, που θυμίζουν «άλλες εποχές» όπου η Σταλινικής μορφής προπαγάνδα, είχε γίνει καθημερινότητα στον τόπο μας.
Είδαμε σε μεγάλα τηλεοπτικά μέσα, να φιλοξενούνται δημοσιογράφοι, και να...

...καταθέτουν απόψεις για την ΕΥΠ, που ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου.

Είδαμε και βλέπουμε ιστολόγια, πέραν των συνεχών αναδημοσιεύσεών τους και παραπομπών στις ως άνω εφημερίδες, με επιπρόσθετες υπερβολές και προπαγάνδα Σταλινικής και φασιστικής μορφής, την οποία θα ζήλευαν ο Μπέρια και ο Γκέμπλς, να επεισέρχονται με άκρατη εμπάθεια, δήθεν στα εσωτερικά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και να προβαίνουν σε «αποκαλύψεις».

Μάλιστα γίνεται λόγος για «Μέτωπο» στελεχών της ΕΥΠ προς εξυγίανσή της!

Μελετώντας επισταμένως τα αναγραφόμενα, το ύφος γραφής και τον χαρακτήρα των αναφορών και σχολίων, φαίνεται πως πρόκειται για ένα «Σταλινικό Μέτωπο» του «ενός», που ουδεμία σχέση έχει με την ΕΥΠ, και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις συνεχείς αντιπολιτευτικές και κομματικές αναφορές των εφημερίδων, και να δημιουργήσει «κλίμα αναταραχής» στα ενδότερα της ΕΥΠ.

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας, φιλοξενήσαμε έρευνα που αποκαλύπτει πως η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, η γνωστή μας CIA δημοσιοποίησε άρθρο για την υπόθεση Οτσαλάν, στο οποίο υπάρχουν επικριτικές αναφορές για την ΕΥΠ, την αξιοπιστία της, την δράση της κλπ. Πρωτάκουστο γεγονός στα χρονικά της «Κοινότητος Πληροφοριών», συμμαχική χώρα να φιλοξενεί επικριτικές απόψεις, εις βάρος άλλης υπηρεσίας!

Ο συντάκτης μάλιστα είναι ιδιώτης, γεγονός που καταδεικνύει, πως οι αναφορές έγιναν με σχεδιασμό και εκ προμελέτης. Ο συντάκτης είναι γνωστός για τις σχέσεις και συνεργασίες του με «΄Ελληνες» των οποίων η συνείδηση είναι «ρευστού χαρακτήρα», η προσωπικότητά τους αργυρώνητη και η συμπεριφορά τους ακραία ανθελληνική. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών πρωτοστατούν κατά καιρούς στον πόλεμο εναντίων της ΕΥΠ.

Ο συνδυασμός των παραπάνω και η συγκαιρία, της σχεδόν ταυτόχρονης αδιάλειπτου επιθέσεως εναντίων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προβληματίζει βαρύτατα...

Με πρόσχημα τις πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού και τις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΥΠ, «άνοιξε ο οχετός» της εμπάθειας και της προπαγάνδας εις βάρος της υψίστης σημασίας Υπηρεσίας για την ασφάλεια της Χώρας μας, γεγονός ιδιαίτερα θλιβερό και απεχθές.

Η συντεταγμένη Πολιτεία μας, διαθέτει θεσμικά όργανα και φορείς, όπου ο καθείς μπορεί να προσφύγει να υποβάλει τις ενστάσεις του και να ζητήσει νομική και δικαστική συνδρομή, εάν ενίσταται για το ορθό των προσλήψεων, τις εκλογές της ΠΟΣΕΥΠ και οτιδήποτε άλλο. Με γνώμονα το ατομικό και έννομο συμφέρον του, το οποίο διεκδικούμενο ορθώς και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, προάγει το συλλογικό συμφέρον της Κοινωνίας μας, του Ελληνικού Λαού, της ΕΥΠ και της Πατρίδος μας.

Η κακόβουλη προπαγάνδα, οι Σταλινικές φωνασκίες, ο λαϊκισμός, ο άκρατος κομματισμός και η ατομική ιδιοτελής φιλοδοξία ορισμένων, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από «ξένα κέντρα» εις βάρος της ΕΥΠ και της Χώρας μας.

Σε όλους αυτούς, που το ατομικό τους συμφέρον και η προσωπική τους φιλοδοξία και εμπάθεια, αποτελεί στάση ζωής και βιοποριστικό προσδόκιμο, αφιερώνω τα όσα έγραψε ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη και γνωστός φιλέλληνας Τζ. Χόρτον.-

« Μου κάνει εντύπωση πως οι Έλληνες μπορούσαν να πωλήσουν την ίδια τους την πατρίδα για να διατηρηθεί το κόμμα τους στην εξουσία έστω και για λίγες ημέρες»...
Από το spynews-gr

1 σχόλιο:

  1. Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεται. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή