Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Χίλια μύρια ψέματα για το Σαββατοκύριακο


Τα δισεκατομμύρια πέφτουν βροχή στα ταμεία των αεριτζήδων, Όποιος πληρώνει αγοράζει ποσοστά. Γι' αυτό θα δείτε τόσο μεγάλες διακυμάνσεις στους αριθμούς.
Αντιγράφουμε από το zougla.gr
Ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές με το πολιτικό κλίμα φορτισμένο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και μάχη των κομμάτων «στήθος με στήθος» την ημέρα της ευρωεκλογικής αναμέτρησης.

Ωστόσο, σε όλες τις μετρήσεις το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερά το προβάδισμα με την ΝΔ ενώ σταθερά μπροστά σε όλες τις βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής, ως «καταλληλότερος πρωθυπουργός» από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε έρευνα της εταιρείας Focus, που δημοσίευσε η εφημερίδα Real News, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται μόνο με 2,1 μονάδες διαφορά.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,6% των προτιμήσεων έναντι 31,7 του ΠΑΣΟΚ, 7,5% το ΚΚΕ, 6,4% ο ΣΥΡΙΖΑ, 4,7% ο ΛΑΟΣ και 4,2% οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Στην ίδια έρευνα, στην ερώτηση περί πρόθεσης ψήφου αν την άλλη Κυριακή γίνονταν εθνικές εκλογές, η διαφορά μεγαλώνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις 3,4 μονάδες.

Έτσι η ΝΔ συγκεντρώνει 28,8% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ 32,%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,4% ο ΛΑΟΣ 3,9%, και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,9%.

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 36,9% έναντι 26,4% του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε έρευνα της Public Issue για την εφημερίδα «Καθημερινή», η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, ανέρχεται στις 4,5 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,5% των προτιμήσεων έναντι 28% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5% το ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4%.

Σε ότι αφορά τον «καταλληλότερο» ο Κ. Καραμανλής έχει σαφές προβάδισμα με 44% έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου. 22% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κανένας εκ των δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής», το 31,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ έναντι 28,6% ΝΔ, 8,1% ΚΚΕ, 6,2% ΣΥΡΙΖΑ, 4,8% Οικολόγους Πράσινους και 4,3% ΛΑΟΣ.

Τα ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές είναι: ΠΑΣΟΚ 34,8%, ΝΔ 30,1%, ΚΚΕ 8,2%, ΣΥΡΙΖΑ 6,0%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 4,5%. Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία Marc.

Στο 3% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της PULSE, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 28% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ 31%, το ΚΚΕ6,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6% ο ΛΑΟΣ 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,8%. Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή».


Type rest of the post here

2 σχόλια:

 1. Μη χάνετε τον καιρό σας με έρευνες, Εκείνο που ενδιαφέρει τον φτωχό, είναι η φτώχεια. Εκείνο που ενδιαφέρει τα κόμματα δεν μας ενδιαφέρει.
  Δελφικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε Χατζηνίκο

  σε ξέρουμε δεν είναι ανάγκη να μας δουλεύεις κιόλας , το 2,1 να το βάλεις εκεί που ξέρεις , ως το τέλος θα λιβανίζεις τον καταλληλότερο για ζεστό χρήμα από τις διαφημίσεις για μια εφημερίδα που την κρατάει ζωντανή το κατεστημένο.
  Είμαι σίγουρος πως μετά τον Ιούνιο θα κάνεις κωλοτούμπες στον Γιώργο αλλά δε μασάνε εκεί στο ΠΑΣΟΚ δε μασάμε και μείς γιατί η εποχή Σημίτη πέρασε
  Χαρείτε τα ωραία λεφτά σας ( δυστυχώς από μας τους μαλάκες) με άλλον τον γίγαντα τον Μάκη, πάρτε και τον Λαζόπουλο να σας διασκεδάζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή