Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μούγκα για την σφαλιάρα από Πούτιν οι Αμερικανοί


Η υπερδύναμη σε λίγο θα είναι υποδύναμη δίχως ιπποδύναμη. Δεν εξηγείται αλλιώς η υποτονική (σε στιλ Κουμουτσάκου) αντίδραση του ΝΑΤΟ στην επίδειξη δύναμης που έκαναν πρόσφατα οι Ρώσοι. Απέλασαν δύο καναδούς διπλωμάτες (από το Γραφείο Ενημέρωσης του ΝΑΤΟ στη Μόσχα) απαντώντας έτσι στην απέλαση την περασμένη εβδομάδα δύο ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ σχετικά με σκάνδαλο κατασκοπείας.
Η απέλαση δύο καναδών διπλωματών από το Γραφείο Ενημέρωσης του ΝΑΤΟ στη Μόσχα αποτελεί ένα "αντιπαραγωγικό μέτρο" την ώρα που οι δύο πλευρές προσπαθούν να βελτιώσουν τον μεταξύ τους διάλογο και τη συνεργασία, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάπ Ντε Χοπ Σέφερ σε ανακοίνωσή του.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει τους δύο καναδούς διπλωμάτες...

...απαντώντας έτσι στην απέλαση την περασμένη εβδομάδα δύο ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ σχετικά με σκάνδαλο κατασκοπείας.
"Το ρωσικό μέτρο είναι πολύ ατυχές και αντιπαραγωγικό για τις προσπάθειές μας να αποκτασταθεί ο διάλογός μας και η συνεργασία μας με τη Ρωσία. Συνεπώς το ΝΑΤΟ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τη ρωσική ενέργεια και δεν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία γι'αυτήν", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει ότι η απόφαση επανασύνδεσης με τη Μόσχα εξακολουθεί να ισχύει και υπογραμμίζει ότι το Γραφείο Ενημέρωσης του ΝΑΤΟ στη Μόσχα θα συνεχίσει να λειτουργει κανονικά, μολονότι η δραστηριότητά του θα επηρεαστεί πάρα πολύ από τη ρωσική απόφαση.
Αντιπαραγωγικό μέτρο χαρακτήρισε και ο Καναδάς την απέλαση των δύο διπλωματών του, σημειώνοντας ότι ο ρώσος πρεσβευτής στη χώρα εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.
"Ο Καναδάς εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει δύο Καναδούς που υπηρετούν στο Γραφείο Ενημέρωσης του ΝΑΤΟ στη Μόσχα", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κατρίν Λουμπιέ.
"Ο Καναδάς και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ επιζητούν τρόπους επανασύνδεσης με τη Ρωσία. Η απόφαση της Ρωσίας να απελάσει αξιωματούχους του ΝΑΤΟ είναι αντιπαραγωγική όσον αφορά την προσπάθεια αυτή", πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου