Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Οσφυαλγία: το δράμα ενός ταλαντούχου


Το γνωστό και πολυπατημένο δρόμο της οριστικής απαλλαγής από το στρατό λόγω (ανυπέρβλητων και σοβαρών) προβλημάτων υγείας φαίνεται να ακολουθεί και ο τηλεπαρουσιαστής και ηθοποιός Νίκος Μουτσινάς σε ένα ακόμα σκάνδαλο που αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στη στρατευμένη νεολαία. Ο κ. Μουτσινάς, τέσσερα χρόνια μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα περίφημα χαρτιά Ι5 προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο (η οποία εκδικάζεται αυτές τις ημέρες), επιδιώκει να μην υπηρετήσει τη θητεία του, κουκουλωμένος αυτές τις ώρες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», με κάποιο σεντόνι του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες...

...αναμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ευελπιστώντας ότι θα τον κρατήσουν -αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει- μακριά από την πύλη του στρατοπέδου. Ο ταλαντούχος Νίκος Μουτσινάς φέρεται να επικαλείται μια σειρά από σοβαρά παθολογικά -και όχι ψυχικά- (όπως πληροφορούμαστε από πηγή του περιβάλλοντός του) ζητήματα, τα οποία ευελπιστεί να «μπλοκάρουν» την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Το «παίζει» δηλαδή ή είναι πραγματικά άρρωστος για να μην υποχρεωθεί να ντυθεί στο χακί (στο ραφ της Αεροπορίας για την ακρίβεια), όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες όλοι οι άρρενες Ελληνες πολίτες άνω των 18 ετών. Ο παρουσιαστής και performer, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει επικαλεστεί ακόμη και ορθοπεδικά προβλήματα -συγκεκριμένα στο γόνατο- προκειμένου να μην πιάσει όπλο στα χέρια του και να μείνει στο σπιτάκι του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις - που ήδη έχουν τρέχουν για τη νέα σεζόν.

Και μπορεί βέβαια πηγές από το περιβάλλον του να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαμε από προχθές για τον τηλεπαρουσιαστή (ότι δηλαδή επιδιώκει την απαλλαγή), δημιουργεί όμως εξαιρετική καχυποψία η «πολυασθένεια» την οποία φέρεται να έχει υποστηρίξει ο Μουτσινάς ενώπιον των γιατρών που τον εξέτασαν. Γεγονός που δημιουργεί εύλογους συνειρμούς για άλλες μαύρες καταστάσεις του παρελθόντος, με «τρελόχαρτα» και «ψυχωσικές» διαταραχές που επικαλέστηκαν έτεροι «αναγνωρίσιμοι» πολίτες, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, τραυματίζοντας την περίφημη ισονομία και αξιοκρατία που το Σύνταγμα επιτάσσει. Τα πραγματικά περιστατικά του νέου σίριαλ Μουτσινά, ο οποίος αρνείται πεισματικά να καταταγεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, δεν μας πείθουν ότι δεν έχει επικαλεστεί και ο ίδιος κάποιας φύσης «ψυχολογικά κωλύματα» για να τη... σκαπουλάρει. Ολα τώρα θα κριθούν από την επιτροπή απαλλαγών που μετά το κάζο του 2005 με την υπόθεση Παπακαλιάτη, έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους κάθε λογής φυγόπονους και επαγγελματίες φυγόστρατους.

Το team των celebrities εξακολουθεί λοιπόν να αρνείται το στρατό, να λουφάρει από τις αγγαρείες και τις σκοπιές χρησιμοποιώντας την αναγνωσιμότητά του. Πλην της υπόθεσης Παπακαλιάτη, κάποιοι πολύ γνωστοί κατάφεραν με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες να γλιτώσουν τη στράτευση, κάποιοι άλλοι αρκέστηκαν στην «παραλλαγή». Ο Κώστας Μαρτάκης, μπορεί να μην έψαξε (προς τιμή του) για απαλλακτικό, ωστόσο φρόντισε να εξασφαλίσει την προνομιακή μεταχείριση που τον άφηνε να βγάζει κατά καιρούς τα ναυτικά του ρούχα και να λικνίζεται on stage σε συναυλίες. Τώρα είναι η ώρα του Νίκου Μουτσινά. Κρύβεται στο ΓΝΑ και παρά την «πολυασθένειά» του, κάνει δημιουργικά σχέδια για το μέλλον του και τη δουλειά του επιδιώκοντας να παραπλανήσει για να διαφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο πρώην οικοδεσπότης του «Πρωινού καφέ» είχε κληθεί το Φεβρουάριο του 2008 να υπηρετήσει τη θητεία του στην Αεροπορία, συγκεκριμένα στην 129 Πτέρυγα υποστήριξης της βάσης του Ελληνικού, αλλά επέλεξε να μην εμφανιστεί. Οι λόγοι για τους οποίους δεν έδωσε το παρών παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο, ο πρώην παρουσιαστής του «Πρωινού καφέ», επτά μήνες αργότερα, καταδικάστηκε από το Αεροδικείο Αθηνών σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή για ανυποταξία. Συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου όπου ο 32χρονος παρουσιαστής-ηθοποιός επίσης δεν έδωσε το παρών, καθώς εκείνο το πρωινό, στις 10.00 ακριβώς, ήταν η πρεμιέρα του με την Κατερίνα Ζαρίφη στον «Πρωινό καφέ». Βέβαια, άνθρωπος από το περιβάλλον του παρουσιαστή δήλωσε τότε πως η υπόθεση είχε κλείσει πολύ νωρίτερα από τις 15 Σεπτεμβρίου).

Ανεξάρτητα από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο Νίκος Μουτσινάς έχει ήδη συμφωνήσει κάποιες από τις επόμενες επαγγελματικές του δραστηριότητες. Μπορεί να μην έκλεισε ακόμη κάτι τηλεοπτικό, φρόντισε όμως να βρίσκεται από τη νέα σεζόν στο θέατρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Μίκος Μουτσινάς θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» που θα ανέβει και την επόμενη χρονιά στο θέατρο «Αποθήκη». Οσο για το ρόλο του; Θα υποδυθεί το χαρακτήρα που έκανε φέτος ο Τάκης Ζαχαράτος. Ως γνωστόν, ο τελευταίος δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον υπόλοιπο θίασο κι έτσι αποχώρησε.
Πηγή: Espresso
σχόλιο zorro: Εμείς τον πιστεύουμε. Τόσο χορό έριξε στον Πρωινό Καφέ. Σίγουρα θα τον πόνεσε η μέση του. Άσε που δυο-τρεις φορές σήκωσε στον αέρα την Ζαρίφη. Ούτε λαχαναγορίτης δεν θα τα κατάφερνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου