Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Υποτίθεται ότι ο Πάπας προσπάθησε να εμποδίσει τα γυρίσματα της ταινίας Illuminati


Ο σκηνοθέτης της ταινίας Illuminati-Οι Πεφωτισμένοι που βασίζεται σε βιβλίο του Νταν Μπράουν κατηγόρησε το Βατικανό ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.
«Όταν φτάνεις στη Ρώμη, η επίσημη ανακοίνωση είναι ότι το Βατικανό δεν έχει καμία δικαιοδοσία (στα γυρίσματα)» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.
«Όλα κυλούσαν ομαλά, αλλά ανεπισήμως, μερικές ημέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων σε κάποιες τοποθεσίες, μας κατέστη κατανοητό ότι μέσα από ανεπίσημα κανάλια...

...το Βατικανό είχε ασκήσει την επιρροή του» πρόσθεσε.
Ο σκηνοθέτης απέδωσε στο Βατικανό την ακύρωση μιας εκδήλωσης στη Ρώμη, σε σχέση με την προώθηση της ταινίας.
Το Βατικανό είχε απαγορεύσει το γύρισμα σε δύο εκκλησίες, λέγοντας ότι η ταινία δεν συνάδει με τις απόψεις της Καθολικής Εκκλησίας.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αιδεσιμότατος Φεντερίκο Λομπάρντι, απέρριψε τις κατηγορίες του Ρον Χάουαρντ, λέγοντας ότι είναι πλήρως κατασκευασμένες και αποτελούν διαφημιστικό κόλπο για την προώθηση της ταινίας.
Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ο διάσημος μελετητής αρχαίων συμβόλων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκντον, ανακαλύπτει ένα σύμβολο που παραπέμπει στην αναβίωση της πιο ισχυρής μυστικής αδελφότητας στην ιστορία, τους Πεφωτισμένους και έρχεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με μια θανάσιμη απειλή για την ύπαρξη της Καθολικής Εκκλησίας.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Μαΐου.
Από το Βήμα
σχόλιο zorro: παραμύθια για μικρά παιδιά. Από πότε οι ποντίφηκες έγιναν πολέμιοι των συνωμοτικών οργανώσεων; Και ειδικά τώρα που με πρωτοβουλία του Ράτσιγκερ το Βατικανό είναι έτοιμο να αποκαταστήσει τους Ναΐτες... Γι' αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.

4 σχόλια:

  1. Το μη-υπάρχων, ζωγραφιστό Άστρο του Δαυίδ, τί σχέση έχει με το όλο θέμα? Yποσυνείδητος δαιμονισμός και χλευασμός των Εβραίων?

    Έεερε βούρδουλα που θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μη-υπάρχων, ζωγραφιστό Άστρο του Δαυίδ, τί σχέση έχει με το όλο θέμα? Yποσυνείδητος δαιμονισμός και χλευασμός των Εβραίων?

    Έεερε βούρδουλα που θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι και λίγο ελαφρόμυαλος ή κάτω από 13 ετών. Τα άρθρα για ολοκαύτωμα δεν τα είδες; Στη φωτογραφία κόλλησες; Με την επιθετικότητα και τον τσαμπουκά τι θέλεις να περάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποτε ακουγαμε Νταγιαν και Μευρ και προσευχομαστε για το Ισδραηλ και ΣΗΜΕΡΑ Αντιθετα ανατριχιαζουμε και τοτε πολεμο ειχαν και σημερα πολεμο εχουν για σκεψου Israelman, πολλα εχετε υποφερει σαν λαος ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΕΤΣΙ;
    Δελφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή