Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Πολλών αφεντάδων υπηρέτρια η 1η του ΛΑΟΣ


Η Νίκη Τζαβέλα, οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη σε συνέντευξη Τύπου. Τη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου καταλαμβάνει ο έως τώρα βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης.
Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο υψηλών προδιαγραφών, υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές δεν υπολείπονται των εθνικών εκλογών, καθώς πάνω από το 65% των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας προέρχεται από την ευρωβουλή.
Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα είπε ότι το κλείσιμο της Βουλής δεν είναι συνταγματική εκτροπή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέρριψε ευθύνες και στον κ. Παπανδρέου για το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας ότι...

...μετέτρεψε τη Βουλή σε ανακριτικό γραφείο της οδού Ευελπίδων.

Αναφέρθηκε στην πρότασή του, η οποία δεν έγινε δεκτή, να παραμείνει η Βουλή έως τις 8 Ιουνίου και μετά να συναποφασίσουν οι πολιτικοί για το τι θα πράξουν με τις υποθέσεις των σκανδάλων. Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της Βουλής δεν εξυπηρετεί μόνο τη ΝΔ αλλά και άλλα κόμματα.

Από το κλείσιμο της υπόθεσης SIEMENS, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, εξυπηρετείται και το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί υπήρχε φόβος για παραπομπή στελεχών του, αλλά για ηθικούς λόγους, διότι θα το έπληττε ο θόρυβος που θα γινόταν.

Για την εξαγορά της «Γερμανός» υπάρχει κόμμα που αντιδρά με περίεργο τρόπο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της υπόθεσης, πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε πως δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια γύρω από την υπόθεση Βατοπαιδίου, την υπόθεση Παυλίδη και άλλες, και «δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι υπουργοί 'τα πήραν'», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ασκησε κριτική στους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν είπαν τίποτε για τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ τόνισε ότι θα ζητάει ένα ντιμπέιτ την εβδομάδα με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός για το τι πιστεύουν για όλα τα θέματα.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπήρξαν Έλληνες ευρωβουλευτές κατά την τελευταία πενταετία που ψήφισαν για τη διατήρηση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και τη διατήρηση του casus belli.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

1. Νίκη Τζαβέλα, οικονομολόγος
2. Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος
3. Νίκος Σαλαυράκος, δικηγόρος
4. Αγγελος Κολοκοτρώνης, δημοσιογράφος
5. Χαράλαμπος Καραθάνος, φαρμακοποιός
6. Αρτεμις Τσικνιά, γιατρός
7. Ανέστης Χαριτάντης, δικηγόρος
8. Παύλος Αλτίνης, δικηγόρος
9. Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος
10. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, στέλεχος επιχειρήσεων
11. Γιώργος Ρούσος, οικονομολόγος
12. Ευαγγελία Δέσκα, δικηγόρος
13. Ιωάννα Μπαζντιάρα, βιολόγος
14. Γιάννης Φαλκονάκης, επικοινωνιολόγος
15. Τάνια Κυριακίδου, πρωταθλήτρια στίβου
16. Παναγιώτης Καράμπελας, πολιτικός επιστήμων
17. Σπύρος Ελευθερίου, αγρότης
18. Βασίλειος Τσάτσαρης, αξιωματικός εν αποστρατεία
19. Παναγιώτης Αρώνης, πιλότος ΟΑ
20. Αθηνά Κρεμύδα, φυσικοθεραπεύτρια
21. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός

Στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε ο απερχόμενος ευρωβουλευτής, πρέσβης Γιώργος Γεωργίου.

Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι ο πήχυς είναι το 4,2% που είχε συγκεντρώσει το κόμμα του στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

σχόλιο zorro: αν όλα πάνε καλά για τον πονηρό Γιώργαρο θα ξεφορτωθεί στις Βρυξέλλες τον γιο Πλεύρη και θα κολοβώσει με το γάντι το «μαύρο» μπλοκ του προσωπικού του μαγαζιού. Με την Τζαβέλαινα φτιάχνει σχέσεις με την πρεσβεία και τα καρτέλ των καρχαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου