Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Καθολική εφημερίδα αδειάζει τον Καβαλιέρε για το διαζύγιο


Στο σημερινό βασικό σχόλιό της, η εφημερίδα "Λ' Αβενίρε", τον καθολικών επισκόπων της Ιταλίας, καυτηριάζει τη στάση που τήρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην "κρίση" που έχει ξεσπάσει με τη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο.
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθε πολιτικός, πρέπει ασφαλώς να κρίνεται βάσει των προγραμμάτων και της ποιότητας των νόμων που προωθεί, αλλά η ανθρώπινη παράμετρος ενός ηγέτη, το στιλ του και οι αξίες με τις οποίες γεμίζει, εμπράκτως, τη ζωή του, δεν μπορεί να μην ληφθούν υπόψη".

Για το λόγο αυτό, προσθέτει η "Λ' Αβενίρε", θέλουμε "έναν πρωθυπουργό, που με...

......χαμηλούς τόνους και αίσθηση του μέτρου, να ξέρει να καθρεφτίζει, παραμορφώνοντάς την όσο γίνεται λιγότερο, την ψυχή της χώρας". Το σχόλιο, καταλήγει προσθέτοντας ότι "η πολιτική και ο χώρος του θεάματος, με τον θανατηφόρο αυτό εναγκαλισμό, κατάφεραν να δείξουν τον χειρότερο εαυτό τους".
Τις περασμένες ημέρες, πολλοί σχολιαστές, είχαν υπογραμμίσει ότι ο "Καβαλιέρε" είναι "ιδιαίτερα ανήσυχος", γιατί δεν θέλει να χάσει την εμπιστοσύνη και τις ψήφους των μετριοπαθών καθολικών, που μπορεί να μην δουν με "καλό μάτι", ένα δεύτερο διαζύγιο.
Η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", αναφέρει σήμερα ότι ο Μπερλουσκόνι "θα κάνει το παν ώστε να μην εκδοθεί σε βάρος του το διαζύγιο, και, κυρίως, για να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται η όλη διαδικασία, ώστε να μην εκτεθεί ακόμη περισσότερο στα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, συμβουλεύεται συνεχώς τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Μαρίνα και Πιερσίλβιο (τα οποία απέκτησε από τον πρώτο του γάμο), ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει κανονικά την εκστρατεία του για τις ευρωεκλογές, καθώς είναι υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Ο ηγέτης του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Ντάριο Φραντσεσκίνι, ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι " να σταματήσει να δηλώνει ότι η οικογενειακή του περιπέτεια, υποκινήθηκε από την κεντροαριστερά".
"Πρόκειται απλώς και μόνο για ισχυρισμούς που προκαλούν οίκτο και αποσπούν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα της Ιταλίας", είπε ο κ. Φραντσεσκίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου