Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αρούλη; Θυμάσαι τον τίτλο του υπουργείου σου;


Είναι "Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων". Από το "Εθνικής" απέχεις. Το δείχνεις. Από το "Θρησκευμάτων" γιατί δεν ομολογείς ότι απέχεις; Πόσοι άλλωστε παρατήρησαν ότι τις άγιες ημέρες του Πάσχα δεν πάτησες σε εκκλησία; Λίγοι. Και εμείς.

Read More......

Λιοντάρι φιλάει στο... στόμα τη σωτήρα του!


Μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού του ένα αφρικανικό λιοντάρι ονόματι Τζούπιτερ (Δίας) τεντώνει τις γιγάντιες πατούσες του γύρω από το λαιμό της Ανα-Τζούλια Τόρες και όχι μόνο δεν την κάνει κομμάτια, αλλά της δίνει ένα φιλί στο στόμα!
Εχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η 47χρονη έσωσε το γλυκύτατο και περήφανο ζώο από τον εξευτελισμό και την κακομεταχείριση που βίωνε στο τσίρκο όπου εμφανιζόταν. Η Τόρες με τον πενιχρό μισθό της δασκάλας έχει ιδρύσει ένα...

καταφύγιο για τραυματισμένα και βασανισμένα ζώα στην πόλη Κάλι της Κολομβίας.
«Εδώ φροντίζουμε ζώα που είναι τυφλά, κουτσά, ανάπηρα. Ερχονται σε εμάς υποσιτισμένα, τραυματισμένα, καμένα, μαχαιρωμένα, πυροβολημένα» λέει η 47χρονη γυναίκα, η οποία χάρη σε δωρεές προσφέρει στα ταλαιπωρημένα ζώα τροφή, νερό, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πάνω από όλα αγάπη. Γι’ αυτό ακόμα και τα πιο άγρια ζώα ανταποδίδουν τη φροντίδα της με αγκαλιές και φιλιά.

Η Τόρες εξηγεί ότι άρχισε να ασχολείται με την αποκατάσταση των ζώων πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ένας φίλος της τής έδωσε μια κουκουβάγια ως κατοικίδιο ζώο. Αργότερα, όταν εκείνη ζήτησε από τους μαθητές της να φέρουν στο σχολείο τα δικά τους κατοικίδια, συνειδητοποίησε ότι πολλές οικογένειες κρατούσαν παράνομα στο σπίτι τους άγρια ζώα από τις ζούγκλες της Κολομβίας.
Σήμερα το καταφύγιο «Villa Lorena» φιλοξενεί περίπου 800 ζώα, από τυφλές μαϊμούδες και ανάπηρα φλαμίνγκο μέχρι παγώνια με εγκαύματα και ελέφαντες με ακρωτηριασμένα άκρα. «Θέλουμε τα ζώα να ζουν ειρηνικά. Σε όλη τη ζωή τους εμφανίζονταν σε τσίρκο και παραστάσεις. Εδώ είναι ο παράδεισος στον οποίο μπορούν επιτέλους να ξεκουραστούν» λέει η Τόρες επισημαίνοντας ότι το καταφύγιό της είναι κλειστό για το κοινό.
Πηγή: εφημερίδα Espresso
Read More......

Ξέρασε χολή το γκόλουμ


Έγραψε βιβλίο το γκόλουμ και το παρουσιάζει μήπως και του δώσουν σημασία. Δεν του μιλάνε πλέον ούτε στην Αναγνωστοπούλου του μαυρόψυχου. Χθες στον ΟΠΕΚ του αλήστου μνήμης Πανταγιά ξέρασε χολή εναντίον όλων. Αυτήν έχει σε περίσσευμα αυτήν δίνει. Διαβάστε την είδηση της Ελευθεροτυπίας και ξεράστε με τα λόγια και τη μουτσούνα του Σημίτη του Χρηματιστηρίου, των Ιμίων, του Οτσαλάν, της Μαδρίτης και του Ελσίνκι:
Ο κ. Κώστας Σημίτης με αφορμή το βιβλίο του "Η κρίση", και μιλώντας στον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, αναφέρθηκε στην διεθνή κρίση σημειώνοντας πως "στην Ελλάδα οι υφέσεις διαρκούν πολύ περισσότερο και είναι πολύ πιό έντονες, με αποτέλεσμα όταν ξεκινά η διεθνής ανάκαμψη η ελληνική οικονομία να μην έχει τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει".
Ως προς τις προοπτικές, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα των διεθνών αναλυτών και ειδικότερα σημείωσε πως...

υπάρχει πρώτον κίνδυνος αποπληθωρισμού (όπως συνέβη στην Ιαπωνία για δέκα χρόνια) δεύτερον κίνδυνος υπερπληθωρισμού (όπως συνέβη στην Γερμανία στη δεκαετία του 20) και τρίτον, σχεδόν στασιμότητα.

Η Ελλάδα με την έναρξη της διεθνούς ανάκαμψης θα κληθεί να αντιμετωπίσει και την κρίση και την υστέρησή της και "για αυτό χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται βελτίωση της παραγωγικότητας, των συντελεστών παραγωγής, του ρυθμού επενδύσεων, κυρίως όμως απαιτείται καταγραφή προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό των δαπανών".

Ο κ. Σημίτης επισήμανε επίσης πως κατά την άποψή του θα έπρεπε "να ασχοληθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με το καρτέλ των κατασκευαστών ακινήτων", καθώς δίνουν γραμμή στα μέλη τους να μην κατεβάσουν τις τιμές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις "επιλεκτικές παρεμβάσεις της κυβερνητικής πολιτικής που γίνονται χωρίς προηγούμενη μελέτη" παραπέμποντας χαρακτηριστικά τη μείωση των τελών ταξινόμησης αυτοκινήτων που πέτυχε "να περιορίσουμε την κρίση στο εξωτερικό" και ταυτόχρονα να επιβαρύνουμε το δανεισμό της χώρας και το κυκλοφοριακό της πρόβλημα.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρώην πρωθυπουργός παρατήρησε πως "η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και μόνο αν την ανακτήσει θα βρει την οικονομική συμπαράσταση που χρειάζεται".

Ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σωρεία σχετικών ερωτήσεων τόνισε πως "η χώρα έχει δυνατότητες επανόδου στην αναπτυξιακή τροχιά. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη πολιτική προσπάθεια, πρέπει να αξιοποιηθεί η γλώσσα της αλήθειας, να ξεφύγουμε από τα κλισέ τύπου "φταίνε οι άλλοι" και να καταπολεμήσουμε τη μοιρολατρία".
Πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία
Read More......

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι από το Άουσβιτς


Οικοδόμοι που εργάζονταν κοντά στην τοποθεσία του ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς-Μπιρκενάου ανακάλυψαν μέσα σε μπουκάλι ένα μήνυμα γραμμένο από κρατουμένους, όπως έγινε γνωστό από υπευθύνους του μουσείου του Άουσβιτς. Το μήνυμα, γραμμένο με μολύβι και με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1944, φέρει τα ονόματα, τους αριθμούς στρατοπέδου και τις πόλεις καταγωγής επτά νεαρών εγκλείστων από την Πολωνία και τη Γαλλία. Τουλάχιστον δύο εξ αυτών επέζησαν, δήλωσε ένας υπεύθυνος του μουσείου του Άουσβιτς.
Το μπουκάλι ήταν...

...θαμμένο στον τσιμεντένιο τοίχο ενός σχολείου, τον οποίο οι κρατούμενοι είχαν υποχρεωθεί να ενισχύσουν. Το κτίριο του σχολείου, που απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από το στρατόπεδο, χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη από τους ναζί. Οι συντάκτες του μηνύματος «ήταν νέοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να αφήσουν πίσω κάποιο ίχνος της ύπαρξής τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου Γιάρεκ Μένσφελτ. «Όλοι τους ήταν από 18 ώς 20 ετών».
Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα
Read More......

Κλάμα στη Μύκονο! Καταδικάστηκε στέλεχος κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών


Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε χθες τον αδελφό του φυλακισμένου πρώην λαθρεμπόρου ναρκωτικών Διέγο Μοντόγια σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα.
Ο Εουχένιο Μοντόγια Σάντσες ήταν ηγετικό στέλεχος του καρτέλ Νόρτε δελ Βάγιε και πιστεύεται ότι διαχειριζόταν τα οικονομικά του, ειδικά την διαχείριση των κερδών του, που όδευαν σε κρησφύγετα ή σε νόμιμες δραστηριότητες για "ξέπλυμα", σύμφωνα με εισαγγελείς. Ο Μοντόγια Σάντσες συνελήφθη από τις αρχές της Κολομβίας μετά από ανταλλαγή πυρών τον Ιανουάριο του 2007 κι εκδόθηκε στη Φλόριδα τον Ιούνιο. Ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι τον Ιανουάριο.
Ο Μοντόγια Σάντσες είπε...


ότι το καρτέλ διέθετε περίπου 20 εκατ. δολάρια σε μετρητά κρυμμένα σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Κολομβία. Πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούσε τα κέρδη από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών για την αγορά ακινήτων και μετοχών νόμιμων εταιριών, για την δημιουργία εργαστηρίων επεξεργασίας κοκαΐνης και την πληρωμή των εργαζόμενων στα εργαστήρια, των ανθρώπων που διακινούσαν ναρκωτικά και τους υπεύθυνους "ασφαλείας" του καρτέλ.

Είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας που καταδικάστηκε για την υπόθεση. Ο αδελφός του Χουάν Κάρλος Μοντόγια Σάντσες και ο εξάδελφός του Κάρλος Φελίπε Τόρο Σάντσες ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους το 2005 και καταδικάστηκαν σε ποινές 21 και 19 ετών κάθειρξης αντίστοιχα.

Ο Διέγο Μοντόγια, ο οποίος εκδόθηκε στη Φλόριδα τον Δεκέμβριο και δεν έχει ακόμη δικαστεί, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του καρτέλ Νόρτε δελ Βάγιε και είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των "Δέκα Πλέον Καταζητούμενων" του FBI.
σχόλιο zorro: έτσι που το πάνε θα ξεμείνουν από... έμπνευση οι επιβάτες των θαλαμηγών της Μυκόνου και τι θα βρίσκουν να λένε στα κανάλια.
Read More......

Αμερικανός γερουσιαστής αντιγράφει Κοντογιαννόπουλο, Μάνο, Ανδριανόπουλο


Ο 79χρονος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Άρλεν Σπέκτερ ανακοίνωσε ότι αλλάζει στρατόπεδο κι εντάσσεται στους Δημοκρατικούς, σε μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τις προσπάθειές της κυβέρνησής του να προωθήσει νομοθετικά μέτρα στο Κογκρέσο.
"Καθώς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μετακινείται όλο και πιο δεξιά, βρέθηκα όλο και πιο πολύ σε σύγκρουση με τη Ρεπουμπλικανική φιλοσοφία και πιο κοντά στη φιλοσοφία του Δημοκρατικού Κόμματος", είπε ο Σπέκτερ στους δημοσιογράφους.
Η κίνηση εκτιμάται ότι...

...ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες εκλογής του Σπέκτερ το 2010 και αυξάνει την ισχύ του Δημοκρατικού κόμματος στις 59 έδρες στη Γερουσία, μόλις μία λιγότερη από την πλειοψηφία των 60 ψήφων που απαιτείται για να υπερφαλαγγιστεί κάθε προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την προώθηση νομοθετημάτων.
Οι Δημοκρατικοί θα φθάσουν τον περιλάλητο αυτό αριθμό εάν ο Αλ Φράνκεν, ο οποίος κέρδισε, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, στη Μινεσότα, αναδειχθεί νικητής οριστικά αφού εκδικαστεί η προσφυγή του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Νορμ Κόλεμαν και η υπόθεση τελεσιδικήσει.
Ο ηγέτης της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρυ Ριντ εξήρε τον Σπέκτερ -που ήταν από τους πιο πολύπειρους πολιτικούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος- τον οποίο χαρακτήρισε "άνθρωπο έντιμο και ακέραιο και εξαίρετο δημόσιο λειτουργό", καλωσορίζοντας "την μετριοπαθή του φωνή" με "ανοικτές αγκάλες".

Ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ έκανε λόγο περί "απειλής για τη χώρα", προειδοποιώντας ότι "δεν θα υπάρχει πλέον αυτόματα η δυνατότητα περιορισμού των υπερβολών που συνδέονται συνήθως με τις μεγάλες πλειοψηφίες και την άσκηση μονοκομματικής εξουσίας".
Ο Σπέκτερ, ένας από τους μόλις 3 Ρεπουμπλικάνους που υπερψήφισαν το πακέτο τόνωσης της οικονομίας του Ομπάμα το Φεβρουάριο, σημείωσε πάντως ότι δε θα εγκρίνει με απερισκεψία όποιο νομοθέτημα εισηγείται η συμπολίτευση.

"Αυτή είναι μια επώδυνη απόφαση. Ξέρω ότι απογοητεύω πολλούς φίλους και συναδέλφους μου. Αλλά ειλικρινά, απογοητεύτηκα από τις αντιδράσεις".
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Σπέκτερ, στον οποίο τονίστηκε ότι έχει την "πλήρη στήριξη" του Ομπάμα.
σχόλιο zorro: Λες στη συνέχεια να προσχωρήσει στη "Δράση" παρέα με τον εθνικό μπούρδα Νίκο Δήμου και τον μετανοημένο Πασόκο Καφετζόπουλο;

Read More......

Κουσκούβελος


Μπα; Ο Ισίδωρος στο Κολωνάκι; Παρέα με τον Λένο (όχι τον Τζέι Λένο τον Αμερικάνο, αλλά τον άλλο, τη σουπιά τον δικηγόρο) και μαζί με τον έτερο Καππαδόκη; Ωραίες οι κυρίες στην παρέα. Ακόμα κουσκουσάρουν οι γνωρίζοντες την χαρωπή συντροφιά. Που πηγαίνατε άραγε;

Read More......

Πάνε οι στρατηγοί στο πειθαρχείο;


Έρχεται η ώρα του Τσουκάτου. Θυμηθείτε τι γράφαμε στις 10 Απριλίου...

Read More......

Έκαναν σεξ μέσα σε κάδο απορριμμάτων!


Αστυνομικοί, στον Καναδά, που δέχτηκαν κλήση για ύποπτες κινήσεις έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν ένα ζευγάρι να κάνει σεξ μέσα σε κάδο απορριμμάτων!
Η αστυνομία δέχτηκε μια τηλεφωνική κλήση μετά τα μεσάνυχτα από κάτοικο της περιοχής, του Vancouver Island, για κάποιους περίεργους θορύβους και τους ζήτησε να το ερευνήσουν.
Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί είδαν ένα κάδο απορριμμάτων να «κουνιέται» και φώναξαν αναγγέλλοντας την παρουσία τους χωρίς να πάρουν καμία απάντηση!
Ο αστυνομικός πλησίασε το κάδο απορριμμάτων άνοιξε το καπάκι και με τον φακό του κοίταξε μέσα. Έμεινε άναυδος όταν είδε...

...ένα ζευγάρι ολόγυμνο να επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη!
Τους ζήτησαν να βάλουν τα ρούχα τους και τους οδήγησαν στο τμήμα όπου η 26-χρονη κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο 30-χρονος άντρας κρατήθηκε αφού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του!
Πηγή: εφημερίδα το Έθνος
Read More......

Tα παραθυράκια στο νέο νόμο για το τσιγάρο


Πολλά... παράθυρα φαίνεται να έχει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, που αναμένεται να εφαρμοστεί στη χώρα μας την 1η Ιουλίου.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος μπορεί να είναι αποφασισμένος για την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ωστόσο ο ίδιος αντικαπνιστικός νόμος 3730/2008 είναι «θολός»!

Ειδικότερα, για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ.), αλλά και τους εργασιακούς χώρους, τα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, τα πλοία, τα αεροδρόμια, γενικά τα μέσα μεταφοράς και όλους τους σταθμούς μεταφορικών μέσων, κυλικεία κ.λπ., «δύναται να...

......διαμορφωθούν ειδικοί χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού», όπως αναφέρει ξεκάθαρα ο νόμος.

Αυτό σημαίνει ότι στο γραφείο σας, στο αεροδρόμιο αλλά και στο σαλόνι του πλοίου θα υπάρχει χώρος και για τους θεριακλήδες. Ειδικότερα στις μεγάλες πίστες (μπουζούκια, κέντρα διασκέδασης) δεν αποκλείεται η Ελλάδα να μιμηθεί μέτρα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα της Ελβετίας, όπου στα μεγάλα μπαρ και κέντρα διασκέδασης υπάρχουν για τους καπνιστές ειδικοί κλειστοί χώροι με τζαμαρία και εξαερισμό. Αυτός ο χώρος δεν καταλαμβάνει το 30% της συνολικής επιφάνειας του καταστήματος και δεν περιλαμβάνει την πίστα, όπως είπε στην «Espresso» ο Πολύκαρπος Αδαμίδης, νομικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Εύκολα, λοιπόν, κανείς αντιλαμβάνεται ότι οι καπνιστές θα έχουν πια τους δικούς τους κλειστούς χώρους για να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους χωρίς να ενοχλούν τους μη καπνιστές.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των 96.000 επιχειρήσεων που έχουν χώρο μεγαλύτερο από 100 τ.μ. παίρνουν τώρα πια ανάσαα, αφού μέσα από αυτή την ευελιξία του αντικαπνιστικού νόμου μπορούν με μια απλή διαμόρφωση χώρου να συνεχίσουν να υποδέχονται στα μαγαζιά τους καπνιστές και μη! Βέβαια, στην περίπτωση των νυχτερινών κέντρων με ζωντανή μουσική τίθεται θέμα πώς θα ακούνε μέσα από την τζαμαρία, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Αδαμίδης, «ας εμπιστευτούμε τους χωροτάκτες και πολεοδόμους σε αυτό».

Οσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού έως και 70 τ.μ. μπορούν να χαρακτηριστούν στην άδεια λειτουργίας τους αποκλειστικά έως χώροι για καπνιστές ή μη καπνιστές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 24.000 επιχειρηματίες, κυρίως ιδιοκτήτες μπαρ και μικρών καφετεριών, θα εξακολουθήσουν να σερβίρουν ποτό στους πελάτες τους και να αδειάζουν χωρίς το φόβο των προστίμων τα τασάκια από τα τραπέζια!

Ηδη στη χώρα μας έχουν αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζονται τα κλαμπ που διευκρινίζουν ότι είναι για μη καπνιστές, όπως για παράδειγμα στη Ρόδο. Εάν όμως λάβουμε υπόψη μας τις έρευνες που θέλουν τους Ελληνες παγκόσμιους πρωταθλητές στο κάπνισμα, δεν αποκλείεται τα καθαρά από καπνό μαγαζιά να παραμείνουν... μειονότητα.
Πηγή: εφημερίδα Espresso
Read More......

"Μακεδονία" τα Σκόπια και"Μακεδονικό" το συγκρότημα των γειτόνων,σύμφωνα με το επίσημο site της Eurovision!


Όπως μπορει να διαπιστωσει κανεις μπαινοντας στο σαιτ του συγκεκριμενου διαγωνισμου τραγουδιου,με εξαιρεση το αρχικο "FYR Macedonia" (που ειναι λαθος,μιας και το επισημο ονομα της γειτονος χωρας ειναι FYROM),στην παρουσιαση του συγκροτηματος απο τα Σκοπια αναγραφονται συνεχως οι λεξεις "Μακεδονια","Μακεδονες" και "Μακεδονικο": ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ SCREENSHOTS)!!!
Αληθεια,η κρατικη ΕΡΤ που με τα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου συμμετεχει και μαλιστα με ατελειωτες φιεστες και "promotion" στο συγκεκριμενο γυφτο-πανηγυρακι εδω και χρονια,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;Δικαιολογει τη χρηση του ονοματος "Μακεδονια" απο το ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ; Διαβάστε πώς μπορείτε να αντιδράσετε, στη συνέχεια του άρθρου...

Στο blog hellas-orthodoxy διαβάζουμε:
"Μπορειτε να επικοινωνησετε με την ΕΡΤ μεσω αυτης της φορμας επικοινωνιας.Εμεις,τους στειλαμε ηδη το παρακατω κειμενο:
"Κυριοι,
με μεγαλη εκπληξη ειδαμε οτι η συμμετοχη της χωρας των Σκοπιων (FYROM),παρουσιαζεται στο επισημο σαιτ του διαγωνισμου (http://www.eurovision.tv/page/home) ως "FYR Macedonia".Και φυσικα,το προβλημα δεν ειναι μονο αυτο,αλλα οτι στην παρουσιαση του συγκροτηματος της γειτονικης χωρας,αναγραφονται ως "Μακεδονες",η δε χωρα τους ως "Μακεδονια".Μπορειτε να το επιβεβαιωσετε εδω:http://www.eurovision.tv/event/artistdetail?song=24685&event=1480


Θα θελαμε λοιπον να σας κανουμε τις παρακατω ερωτησεις,επι του θεματος:

-Θεωρειτε σωστη αυτη την τακτικη εκ μερους των διοργανωτων;

-Εχετε γνωση του θεματος;

-Τι προτιθεστε να κανετε;

Φιλικα,
η ομαδα του http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/"

Επισης,η διευθυνση email του επισημου σαιτ ειναι η εξης:info@eurovision.tv

Για μια ακομη φορα,οι διοργανωτες τετοιων "παγκοσμιων events",δειχνουν να μην μας υπολογιζουν καθολου...ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ;
Πηγές: olympia.gr
hellas-orthdoxy
Greek Alert
σχόλιο zorro: Βομβαρδίστε τους με emails, τηλεφωνήματα και επιστολές. Πρέπει να δείξουμε ότι δεν κοιμόμαστε όλοι τον ύπνο του δικαίου ούτε αναγνωρίζουμε Ρουβάδες και Μαγγίρες ως "πρεσβευτές" του "ελληνισμού".

Read More......

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σε κατάθλιψη ο Παπασταφίδας


Έφυγε ο Μπόνιος από το Θέμα. Ήρθε η σύζυγος Θέμου (Βασιλική Παναγιωτοπούλου) και ανέλαβε τη διεύθυνση του site της εφημερίδας. Κι ο φουκαράς ο Γιώργος έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Κόντεψε -κυριολεκτικά- να σκάσει από τον καημό του. Κουράγιο. Κι αυτό θα περάσει.

Read More......

Κλείστε τα παράθυρα


Ειδικά αν είναι τηλεοπτικά. Η γρίπη των χοίρων μεταδίδεται και έτσι...

Read More......

Εθισμένοι στη λοβιτούρα οι βενζινάδες


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβουλίου, εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία της για την αποδέσμευση των αυτόματων πωλητών από το ωράριο, διότι εκτιμά πως οδηγεί σε μονοπώληση της αγοράς ενώ διαφωνεί και με την καταναγκαστική ανάρτηση των τιμών στο Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων.
Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία για να θέσει τις αντιθέσεις του με τα μέτρα.
Επίσης εκτιμά ότι οι δηλώσεις του υπουργού Κώστα Χατζηδάκη «για ένα αδιάβλητο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών - εκροών όγκου καυσίμων» βρίσκει τον κλάδο καταρχήν σύμφωνο, υπάρχουν όμως ζητήματα...

...τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν για τους όρους εφαρμογής.
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε με αφορμή τις αντιδράσεις των βενζινοπωλών «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες πολίτες σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους δεν μπορούν να εξυπηρετούνται το βράδυ όταν τα βενζινάδικα μπορεί να είναι κλειστά».
Ο κλάδος αναφέρει, τέλος, ότι σε περίπτωση που ο διάλογος με το υπουργείο Ανάπτυξης και τα συναρμόδια υπουργεία οδηγηθεί σε αδιέξοδο τότε θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις του.
σχόλιο zorro: Δεν θέλουν ταμειακές τα πουλάκια μου. Για... προστασία του καταναλωτή. Χα!
Read More......

Οι χοιροβοσκοί κινδυνεύουν από τη γρίπη;


Όχι. Δεν βρέθηκε ακόμα ο ιός που θα τους ρίξει στο καναβάτσο. Δυστυχώς.

Read More......

Γρίπη των χοίρων: τι πρέπει να ξέρουμε


Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον ο ιός που προκαλεί τη γρίπη των χοίρων , έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την απειλή που εδώ και χρόνια φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ακολουθούν μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις, με βάση τις μέχρι τώρα επιστημονικές γνώσεις για το νέο ιό, με βάση δημοσιεύματα του BBC, του New Scientist και του Live Science.

Τι είναι η γρίπη των χοίρων;
Μια αναπνευστική ασθένεια που πλήττει τα γουρούνια και προκαλείται από γρίπη τύπου Α. Είναι γνωστή από παλιά, περιοριζόταν στα κοπάδια των χοίρων και σπάνια ήταν θανατηφόρα. Συνήθως ξεσπά...

...το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά είναι παρούσα όλο τον χρόνο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές της γρίπης των χοίρων και, όπως συμβαίνει με την ανθρώπινη γρίπη, ο τύπος της μόλυνσης συνεχώς μεταβάλλεται.

Μπορούν να την κολλήσουν οι άνθρωποι;

Κανονικά όχι, αν και σποραδικά αυτό έχει συμβεί, συνήθως σε όσους είχαν στενή επαφή με χοίρους. Σπανιότατα έχουν αναφερθεί περιστατικά που η γρίπη των χοίρων έχει περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η γρίπη αυτή κολλά όπως η ανθρώπινη γρίπη, με το βήχα και το φτάρνισμα, μέσα από αερομεταφερόμενα υγρά σταγονίδια. Στο ξέσπασμα που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ξεκάθαρο ότι η γρίπη των χοίρων περνά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα συμπτώματα δεν διαφέρουν από την κοινή ανθρώπινη γρίπη (πυρετός, πόνος στο σώμα και το λαιμό, κόπωση, βήχας κλπ.). Ένας ενήλικος μπορεί να εξαπλώσει τον ιό μια μέρα πριν και μέχρι επτά μέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ενώ τα παιδιά πιθανώς για ακόμη περισσότερο χρόνο.

Πρόκειται τώρα για ένα νέο άγνωστο είδος γρίπης των χοίρων;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει ότι, τουλάχιστον σε μερικές περιπτώσεις, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ενός άγνωστου μέχρι τώρα στελέχους Η1Ν1 της γρίπης τύπου Α. Το Η1Ν1 προκαλεί τα περιοδικά ξεσπάσματα της συνηθισμένης γρίπης στους ανθρώπους. Το νέο στέλεχος Η1Ν1 είναι διαφορετικό επειδή περιέχει ανάμικτο γενετικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στα στελέχη του ιού που μολύνουν ανθρώπους, πουλιά και χοίρους. Οι ιοί γρίπης έχουν την ικανότητα να ανταλλάσσουν γενετικό υλικό και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα εκδοχή του Η1Ν1 προέκυψε, κάποια στιγμή, από την ανάμιξη διαφορετικών στελεχών του ιού (τα οποία συνήθως μολύνουν διαφορετικά είδη έμβιων οργανισμών), μέσα στον ίδιο χοίρο, που αποτέλεσε το "εργαστήρι" για τη γενετική ανταλλαγή και τη δημιουργία του νέου στελέχους. Στην πραγματικότητα, ο νέος ιός δεν έχει ποτέ ανιχνευτεί αυτούσιος σε χοίρους στο παρελθόν, απλώς μια από τις πρωτεϊνες του είναι όμοια με τον ιό που συνήθως μολύνει τους χοίρους.

Είναι ασφαλής η κατανάλωση χοιρινού κρέατος;

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η γρίπη των χοίρων μεταδίδεται τρώγοντας χοιρινό από μολυσμένα ζώα. Όμως είναι απαραίτητο το κρέας να είναι καλά μαγειρεμένο, σε θερμοκρασία τουλάχιστον 70 βαθμών κελσίου, ώστε να σκοτωθεί ο ιός αν υπάρχει.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, ούτε πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η ασθένεια. Οι ενδείξεις είναι αντικρουόμενες (θανατηφόρες στο Μεξικό-ήπιες στις ΗΠΑ). Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο στέλεχος γρίπης (όπως φαίνεται πως συμβαίνει και τώρα), το οποίο έχει αποκτήσει την ικανότητα να "πηδά" από άνθρωπο σε άνθρωπο, παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες και τις αρμόδιες αρχές υγείας μήπως έχει τη δυνατότητα να εξελιχτεί σε επιδημία ή και σε πανδημία.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918 (που προκλήθηκε από μια μετάλλαξη του Η1Ν1) ήταν η πιο φονική της σύγχρονης εποχής, μόλυνε περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε πάνω από 50 εκατ. ανθρώπους, ιδίως νέους. Το 1957 η Ασιατική γρίπη (μια μετάλλαξη του ιού Η2Ν2 της ανθρώπινης γρίπης, σε συνδυασμό με μια μετάλλαξη της γρίπης των άγριων παπιών) σκότωσε 2 εκατ. άτομα, ιδίως ηλικιωμένους. Το 1968 μια μετάλλαξη γνωστή ως Η3Ν2, που ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ, σκότωσε 1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, ιδίως άνω των 65 ετών.

Για την νέα περίπτωση της γρίπης των χοίρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι είναι σοβαρή και ότι δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια πανδημία. Τονίζει όμως ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί σωστά η εξέλιξη της κατάστασης. Είναι ενθαρρυντικό ότι, αντίθετα με τα φονικά κρούσματα στο Μεξικό, σε άλλες χώρες (ιδίως τις ΗΠΑ που έχουν και τα περισσότερα λόγω γειτνίασης) τα συμπτώματα των ασθενών είναι πιο ήπια, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στο Μεξικό. Πιθανώς υπάρχει σε αυτή τη χώρα εν δράσει ένας δεύτερος άσχετος τοπικός ιός, που όμως δεν θα επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο. Ένδειξη πάντως ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει, είναι ότι η νέα γρίπη των χοίρων πλήττει κυρίως νέους (που έχουν λιγότερα αντισώματα) και όχι ηλικιωμένους, όπως η συνήθης περιοδική γρίπη.

Υπάρχει θεραπεία;

Δύο συνήθη αντι-γριπικά φάρμακα, το Tamiflu και το Relenza, φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μέχρι τώρα περιστατικών, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές. Επειδή όμως ο ιός μπορεί να αναπτύξει αντίσταση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο καιρό τα φάρμακα αυτά θα είναι αποτελεσματικά.

Είναι εξάλλου ακόμα αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα αντι-γριπικά εμβόλια κατά του νέου στελέχους, το οποίο είναι γενετικά διαφορετικό από άλλα στελέχη γρίπης. Από την άλλη, δεν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων για το νέο ιό. Αμερικανοί επιστήμονες ήδη ετοιμάζουν ένα νέο εμβόλιο, όμως θα πάρει χρόνο για να τελειοποιηθεί και για να παραχθεί σε αρκετές ποσότητες από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ώστε να καλύψει την τεράστια παγκόσμια ζήτηση - αν χρειαστεί. Αν πάντως ο ιός εμφανίσει διαδοχικά κύματα έξαρσης και υποχώρησης, όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις, τότε θα υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας.

Έχει σχέση η γρίπη των πτηνών με τη γρίπη των χοίρων;

Το στέλεχος της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) που έχει προκαλέσει μερικούς θανάτους στην Ανατολική Ασία τα τελευταία χρόνια, αν και είναι επίσης γρίπη τύπου Α, είναι διαφορετικό από αυτό της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1). Αν και οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών έχει τη δυνατότητα πρόκλησης πανδημίας λόγω της ικανότητας ταχείας μετάλλαξης, μέχρι τώρα ουσιαστικά έχει παραμείνει ασθένεια των πουλιών και όσοι άνθρωποι έχουν κολλήσει, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, εργάζονταν κοντά σε πουλερικά. Οι περιπτώσεις μόλυνσης των ανθρώπων μεταξύ τους από το Η5Ν1 είναι σπανιότατες προς το παρόν, συνεπώς δεν φαίνεται πως ακόμα η συγκεκριμένη γρίπη έχει αναπτύξει τη δυνατότητα εύκολης μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων - κάτι που μένει να διαπιστωθεί τώρα κατά πόσο συμβαίνει και στην περίπτωση της γρίπης των χοίρων.

Έχει σχέση η γρίπη των χοίρων ή των πτηνών με το κοινό κρυολόγημα;

Πολύ συχνά δημιουργείται σύγχυση, επειδή τόσο η γρίπη όσο και το κρυολόγημα προκαλούνται από ιούς που φέρνουν παρόμοια συμπτώματα, οπότε είναι σχεδόν αδύνατη η διάκρισή τους με βάση μόνο τα συμπτώματα. Πάντως η γρίπη έχει πιο έντονα συμπτώματα (ιδίως πυρετό και αίσθημα εξάντλησης) και κυρίως μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερες επιπλοκές.

Μπορεί η γρίπη των χοίρων να φθάσει σε οποιαδήποτε χώρα;

Οι Αρχές πολλών χωρών (και στην Ελλάδα) ήδη παίρνουν προληπτικά μέτρα. Από τη στιγμή που τα ταξίδια είναι πια τόσο διαδεδομένα, είναι πιθανό ένας φορέας να τη μεταφέρει σε άλλη χώρα. Ο βαθμός επικινδυνότητας εξαρτάται από το τόσα εύκολα ο ιός μεταδίδεται σε άλλο άνθρωπο - κάτι που οι επιστήμονες ερευνούν. Τα συμπτώματα χρειάζεται μερικές μέρες για να εκδηλωθούν και στο μεταξύ ο ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί πριν την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Μπορεί τελικά να υπάρξει κάποια στιγμή πανδημία;

Κάθε νέος ιός που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων προκαλεί τέτοιο φόβο, επειδή το ανοσοποιητικό σώμα των ανθρώπων δεν έχει κατάλληλα αντισώματα. Οι περισσότερες χώρες έχουν στα συρτάρια τους σχέδια για μια τέτοια περίπτωση, που περιλαμβάνουν φάρμακα, εμβόλια και μέτρα απομόνωσης των φορέων - κάτι που ήδη κάνει το Μεξικό, απαγορεύοντας τις δημόσιες συγκεντρώσεις, κλείνοντας τα σχολεία κ.α.

Ποιες είναι οι κατάλληλες προφυλάξεις;

Οι συνηθισμένες. Συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι, αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη και το στόμα, αποστάσεις ασφαλείας από αρρώστους, μάσκα προσώπου κλπ.

Παγκόσμια ανησυχία για τη γρίπη των χοίρων

Τουλάχιστον 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό. Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

«Η γρίπη των χοίρων μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία. Από την άλλη όμως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να την αντιμετωπίσουμε…» δηλώνουν τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται αποθέματα αντιβιοτικών.

Ο αριθμός των θυμάτων στο Μεξικό φθάνει τους 103. Από αυτούς, οι 20 έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους λόγω της γρίπης των χοίρων. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι η πλειονότητα των ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο έχουν αναρρώσει. Ωστόσο οι ειδικοί προβληματίζονται από την ταχύτατη διασπορά του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) έστησε ένα συντονιστικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας, ώστε να παρακολουθεί την εξάπλωση του ιού. Μάλιστα ειδικοί του ΠΟΥ αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο ιός των χοίρων μπορεί να μεταλλαχθεί σε πιο επικίνδυνο στέλεχος. Ωστόσο οι επιστήμονες χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξετάσουν όλες τις πιθανότητες.

Ο ιός H1N1 είναι το ίδιο στέλεχος που προκαλεί την εποχική έξαρση της γρίπης στους ανθρώπους. Όμως ο ιός που εντοπίστηκε περιείχε γενετικό υλικό από τύπους της γρίπης που συνήθως επηρεάζουν του χοίρους και τα πουλιά. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς τα πολύ σοβαρά περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με αντιβιοτικά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν επιβεβαιωθεί 8 κρούσματα με γρίπη στη Νέα Υόρκη, 7 στην Καλιφόρνια, 2 στο Τέξας και στο Κάνσας και 1 στο Οχάιο. Οι ειδικοί όμως φοβούνται ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν θύματα.

Πολλές χώρες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν στα αεροδρόμια του επιβάτες για συμπτώματα. Στο Μεξικό τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια ακόμα και τα μπαρ παραμένουν κλειστά. Την ίδια στιγμή η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές ωμού χοιρινού και υποπροϊόντων του από το Μεξικό. Πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να μιλούν για τον οικονομικό αντίκτυπο της γρίπης των χοίρων, η οποία εμφανίστηκε τη χειρότερη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία.
Read More......

Σε κάφρους απευθύνεται το ΙΚΕΑ


Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο πως οι τράπεζες εκμεταλλεύθηκαν, άρμεξαν στην κυριολεξία τον Έλληνα καταναλωτή για να τα σκορπίσουν στις “νέες” αγορές. Οι επιχειρηματικές αισχρότητες όμως δεν σταματούν εκεί. Το παράδειγμα που ακολουθεί προκαλεί θλίψη για την ποιότητα του πολίτη στην Ελλάδα του 2009. Είναι πασιφανής η απόλυτη απουσία αίσθησης αυτοσεβασμού, δικαιολογεί όμως όλα τα δεινά της κοινωνίας. ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Ούτε τα νεφελίμ ούτε οι μπιλντεμπέργηδες ούτε οι σελτζούκοσουτζούκοοϊγούροσαυροι. ΕΜΕΙΣ φταίμε. Και όχι αυτοί που θησαυρίζουν στου κασίδη το κεφάλι.
εμείς φταίμε που βιάζονται τα δημόσια ταμεία από πολιτικούς κλπ
εμείς φταίμε που ακρωτηριάζεται η χώρα πρακτικά και ηθικά.
εμείς φταίμε που η γλώσσα μας χάνεται.
εμείς φταίμε που κάποιοι πούλησαν τις συντάξεις (το μέλλον του λαού) για 4 ψωροεκατομμύρια με ομόλογα.
εμείς φταίμε που οι εργατοπατέρες πλουτίζουν ενώ ο εργάτης πεινάει.
εμείς φταίμε για την βρωμιά που παραλάβαμε και που αλοίφουμε τα παιδιά μας.
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.
ΥΓ> Ο βασικός μισθός στη Γερμανία είναι τριπλάσιος από ότι στην Ελλάδα.
Γράφει ο Γιώργος Π.

Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για το ΙΚΕΑ.
Ασφαλώς και απευθύνονται σε ”κάφρους” αφού...



...είμαστε μη ενημερωμένοι και αγοράζουμε από αυτούς. Το λυπηρό ότι και οι καταναλωτικές οργανώσεις δεν ενημερώνουν τους πολίτες ή έστω τα μέλη τους για αυτή την πρακτική της εκμετάλλευσης (για να μη πω απάτης).
Σας επισυνάπτω τη σελίδα 10 του γερμανικού ηλεκτρονικού καταλόγου του ΙΚΕΑ και την αντίστοιχη σελίδα (14) του ελληνικού καταλόγου που είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον γερμανικό (εκτός βέβαια από τις τιμές).
Οι ίδιες και μεγαλύτερες διαφορές τιμών ισχύουν σε όλες σχεδόν τις σελίδες των δύο καταλόγων ελληνικού και γερμανικού (αλλά φαντάζομαι και των άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ)..
Προωθήστε το σε όλους τους γνωστούς σας γιατί είναι κρίμα κάποιοι φίλοι σας να χάσουν τις καταπληκτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ΙΚΕΑ σε όλους τους Έλληνες.

Υποθέτω, ότι δεν μας πειράζει επίσης να αναγράφονται στα προϊόντα τους όλα τα στοιχεία σε 15 γλώσσες, ΕΚΤΟΣ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!! (σσΟ: εμ βέβαια, τι είμαστε εμείς μπροστά στα σκόπια; μια κούτσικη αγορά).

Επίσης πρακτική παράνομη και αντίθετη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Συνεχίστε να ψωνίζετε κορόιδα για να κάνετε πιο πλούσιο τον πλουσιότερο του κόσμου…
Πηγή: olympia.gr
σχόλιο zorro: αυτό που διαφεύγει του olympia.gr είναι ότι ο ιδρυτής των ΙΚΕΑ Ingvar Kamprad ήταν ναζί του κερατά.
Read More......

Κοιμάται κι ο Πολατίδης


Κι αυτός έφαγε χάκεμα στην ιστοσελίδα του. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα. Κοιμάται ολόρθος. Τα ανάρχια του γράψανε τα κάτωθι:
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια επίθεση από μερίδα επιφανών δημοσιογράφων της τηλεόρασης -αυτούς που μεγάλη μερίδα της κοινωνίας αποκαλεί δημοσιοκάφρους- ενάντια στα μέσα ανεξάρτητης πληροφόρησης και τα blog του διαδικτύου. Βλέπετε οι βο(υ)λευτές, οι μεγαλοκαρχαρίες των Media και τα θλιβερά τσιράκια τους φοβούνται την ύπαρξη άλλων πηγών ενημέρωσης και κυρίως ανεξάρτητης ενημέρωσης! Θέλουν να περνούν σαν ειδήσεις μόνο ό,τι βολεύει τους ίδιους και να μην το αμφισβητεί κανείς.
Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και η παρέμβαση μας στο site του βο(υ)λευτή Πολατίδη του γελοίου...

...ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Με ερωτήσεις και επερωτήσεις στη βουλή ο κύριος αυτός έχει αναλάβει ρόλο μπροστάρη στην προσπάθεια φίμωσης του athens.indymedia.org και άλλων sites ανεξάρτητης ενημέρωσης στο διαδίκτυο. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε οτι καμία απο τις προσπάθειες τους αυτές δεν θα έχει αποτελέσματα, κάτι που άλλωστε γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι. Με την ευκαιρία της παρέμβασης αυτής, καλούμε τους βο(υ)λευτές του ΛΑΟΣ να μας πουν τι γνώμη έχουν για τα sites και blogs που διατηρούν οι οπαδοί και υποστηρικτές τους, τα οποία περιέχουν ναζιστικό και φασιστικό περιεχόμενο.
Για την υπογραφή, Δικτυακό Σαμποτάζ.
σχόλιο zorro: Δεν χρειάζεται να κλείσει το Indymedia. Απλά όσοι γράφουν τα φιλοτρομοκρατικά να αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες της δράσης τους. Επίσης δεν πρέπει να λειτουργούν σε μηχανήματα και servers του Πολυτεχνείου που πληρώνει ο λαός. Οι μηνύσεις για τον πρύτανη ετοιμάζονται. Ας λάβει τα μέτρα του. Αν αγαπάει τόσο τους Ιντιμίντιους πρέπει να μάθει και να πληρώνει το νόμιμο κόστος.

Read More......

Αγρόν αγοράζει ο παρ' ολίγον Μπουγάς


Μπούγας λέγεται. Αν λεγόταν Μπουγάς θα διεκδικούσε τον τίτλο του πλανητάρχη και ίσως να είχε πάρει χαμπάρι ότι εδώ και πολύ ώρα η ιστοσελίδα του είναι χακαρισμένη.
Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!
(και να φανταστείς ότι αυτό το σαΐνι ήταν και μέλος στην εξεταστική για το σκάνδαλο του... Βαρβατοπεδίου).

Read More......

Ένα βίντεο για τον ευαίσθητο "Αδιάκριτο"


Επειδή ο "Αδιάκριτος" έχει πολύ καιρό να μας προβάλλει βίντεο με το κινηματογραφικό ίνδαλμά του, την Μαρία Βιδάλη ας βάλουμε ένα εμείς. Ας μην χαλάμε το χατήρι των απανταχού ερωτευμένων λαγωνικών της ενημέρωσης.

Read More......

Υπό την αιγίδα του κράτους


Ευτυχισμένο ζευγάρι. Εκείνος (Οικονόμου) στη ΝΕΤ με μια ωραία 350άρα χιλιάρικα το χρόνο. Εκείνη (Κουλούρη) στη διεύθυνση ενημέρωσης του καναλιού της Βουλής. Λιώνει στη δουλειά το ζεύγος. Εργοδότης τους ο λαός. Ο Σιούφας κι ο Ρουσόπουλος απλά υπέγραψαν. Ζήτω η αξιοκρατία! Δίχως αξιοκρατικά κριτήρια δεν θα έπαιρνε τη θέση της διευθύντριας ενημέρωσης του καναλιού της Βουλής η Κουλούρη, η οποία, όλως τυχαίως, ήταν διευθύντρια του γραφείου τύπου του Σιούφα.

Read More......

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Λαμπράκη


Συμπλήρωσε μήνα (και βάλε) στον Ευαγγελισμό. Ξέρουμε δωμάτιο, λόγους νοσηλείας, το περσινό πρόβλημα με τον βηματοδότη, τα πάντα. Δεν θα τα γράψουμε σεβόμενοι το μέγεθος του ανδρός και τα προσωπικά δεδομένα. Ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο Μέγαρο που τον χρειάζεται. Και καλύτερο έλεγχο -δήθεν- συνεργατών που βιάζονται να τον τελειώσουν. Ο Λαμπράκης είναι μέγεθος μεγάλο. Κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Τις ευχές μας.

Read More......

Μαϊντανός


Θα είναι πολυτονικό το προσκλητήριο του γάμου του. Θα έχει απόσπασμα από τον Μένανδρο (τον αρχαίο Μενιδιάτη συγγραφέα), θα καλέσει περισσότερους από 1000 προσκεκλημένους, δεν θα έχει χορηγό για τα έξοδα, το νυφικό της Μανωλίδου θα έχει κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Ρε μεγάλε μας έπρηξες. Σοβαρέψου λίγο. Από τη στιγμή που υπόσχεσαι ότι θα καλέσεις όλους τους δημοσιογράφους (το ελληνικό πρόβλημα) πώς μπορείς να πείσεις ότι είσαι μέρος της λύσης; Ποια ρήξη και ανατροπή μας τσαμπουνάς; Πότε θα ξεπεράσεις τον εθισμό σου στην τηλεοπτική προβολή; Πιθανότερο είναι τελικά να αναδειχτεί διάδοχος του Καρατζαφέρη ο "ελαφρύς" Βαΐτσης παρά εσύ.

Read More......

Πακιστανοί γυρεύουν και τα ρέστα


Με κεντρικό σύνθημα "Oχι στο ρατσισμό" μετανάστες από το Πακιστάν που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από το ΚΕΠ Νέας Ιωνίας. Αφορμή για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στάθηκαν οι επιθέσεις που δέχθηκαν, όπως καταγγέλλουν ομοεθνείς τους, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και της Λαμπρινής από αγνώστους.
Οι επιθέσεις εναντίον Πακιστανών μεταναστών ξεκίνησαν, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, εδώ και 15 μέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 ατόμων. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την Κυβέρνηση και την αστυνομία να παρέμβουν για να σταματήσουν οι επιθέσεις. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.
σχόλιο zorro: Μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Αντί να κάνουν το σταυρό τους οι παράνομοι μετανάστες που βρήκανε μαλάκες μας κατηγορούν και για ρατσισμό. Οι συγγενείς των δολοφονημένων (από μετανάστες) Έλληνες, οι βιασθείσες γυναίκες, οι ληστευθέντες, οι κακοποιημένοι, πόσες διαδηλώσεις έπρεπε να κάνουν;

Read More......

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: την βάψαμε!


Ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων, με τουλάχιστον 20 θανατηφόρα κρούσματα στο Μεξικό, μπορεί να εξελιχθεί, να μεταλλαχθεί και να γίνει "πολύ πιο επικίνδυνος", προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
"Είναι πολύ πιθανό ο ιός να εξελιχθεί. Όταν οι ιοί εξελίσσονται, είναι προφανές ότι μπορούν να γίνουν πολύ πιο επικίνδυνοι για τον πληθυσμό" δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας και περιβάλλοντος του ΠΟΥ.
Ωστόσο, παρά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο ΠΟΥ...

δεν έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού, που σήμερα βρίσκεται στο επίπεδο 3 της 6βαθμης κλίμακας, κάτι που θα σήμαινε "σημαντική αύξηση του κινδύνου πανδημίας".
"Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε μια σταθερή βάση" πριν προχωρήσουμε στην αύξηση του επιπέδου συναγερμού, εξήγησε ο δρ Φουκούντα εκτιμώντας ότι προέχει να κατανοηθεί η συμπεριφορά του ιού.
"Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συλλέγουμε τις καλύτερες πληροφορίες", τόνισε.
Μια απόφαση του ΠΟΥ μπορεί ωστόσο να ληφθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση της έκτακτης επιτροπής του διεθνούς οργανισμού, την οποία συγκροτούν 15 διεθνείς εμπειρογνώμονες.
Η επιτροπή που συγκλήθηκε το Σάββατο πρώτη φορά για το θέμα αυτό, είχε αναφέρει πως πρόκειται για πρόβλημα δημόσιας υγείας που προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως.
Ένα θετικό σημείο σε μια "σοβαρή" κατάσταση, σύμφωνα με τον δρα Φουκούντα, είναι ότι οι χώρες σήμερα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο μιας πανδημίας, μετά την εμπειρία της γρίπης των πτηνών.
Πολλές χώρες έχουν αποθηκευμένες ποσότητες του φαρμάκου Ταμιφλού, το οποίο θεωρείται δραστικό για την ασθένεια αυτή όπως και για το νέο ιό της γρίπης των χοίρων.
Ο ΠΟΥ, ο οποίος πρέπει να συντονίζει τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης μεταξύ των 194 μελών του, διαθέτει αρκετά εκατομμύρια δόσεις Tamiflu, υπενθύμισε ο δρ Φουκούντα. "Σήμερα θα έλεγα ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με παλαιότερα", τόνισε.
Read More......

Διαψεύδει η ΕΥΠ την Ελευθεροτυπία



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση της Ε.Υ.Π.:

«Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (26-04-2009) τιτλοφορούμενο «Σκιές γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο» είναι παντελώς ανυπόστατο και κακόβουλο και ως εκ τούτου ανάξιο σχολιασμού ή διάψευσης.»
σχόλιο zorro: Ποιον να πιστέψουμε; Απάντηση: το δελτίο συμβάντων των Τμήματος Συντάγματος

Read More......

Κρίμα...


...νομίζαμε ότι θα φύγεις νωρίτερα.

Read More......

Πυρήνας της ΕΥΠ παρακολουθούσε Παπούλια - Καραμανλή!


Μια μυστηριώδης ιστορία «υποκλοπών Νο 2» με τη σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο (!), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κλειστής ομάδας της υπηρεσίας και με επίκεντρο το «αμαρτωλό» βαλιτσάκι για την παρακολούθηση κινητών που είχε εμφανιστεί και στο μεγάλο σκάνδαλο των «υποκλοπών Νο 1», απασχολεί την κυβέρνηση.
Πρώτος στόχος της; Να μείνει αυτή η υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
*Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009 το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δένδρα του Εθνικού Κήπου, που επιχειρούσε να...

...φωτογραφίσει το χώρο. Εφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και, φυσικά, καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα οποιαδήποτε συνομιλία.

*Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

*Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος (η σύλληψη έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων που τηρείται στην Ασφάλεια) κι εκεί αποκάλυψε ότι εργάζεται για την ΕΥΠ και ότι βρισκόταν σε «υπηρεσία ελέγχου του χώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες για... τρομοκρατική ενέργεια!

Διέφυγαν άλλοι τρεις


*Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, ενώ στο τμήμα έφθασε ομάδα της ΕΥΠ που παρέλαβε τον συλληφθέντα.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από ανάκριση που διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα, ο πράκτορας αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν με «πλήρη εξοπλισμό» άλλοι τρεις υπάλληλοι της ΕΥΠ οι οποίοι διέφυγαν. Πρόκειται για μέλη της ομάδας OLAF που λειτουργεί στην ΕΥΠ.

*Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο 29χρονος εργάζεται από το 2005 ως υπάλληλος της ΕΥΠ στο τμήμα Διεύθυνσης Μηχανογράφησης. Στο τμήμα, δηλαδή, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των «αναλώσιμων».

*Για να ολοκληρωθεί το «παράδοξο παζλ», ωστόσο, να επισημάνουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος της ΕΥΠ διατηρεί... μουσικό blog στο Διαδίκτυο, ενώ στο προφίλ του αναφέρει ότι εργάζεται για την «κυβέρνηση».

*Η όλη ιστορία εύκολα θα μπορούσε να αποδοθεί στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά ενός «γραφικού», εάν δεν ανέκυπταν πλήθος ερωτημάτων:

*Πώς βρέθηκε στα χέρια ενός χαμηλόβαθμου διοικητικού υπαλλήλου της ΕΥΠ ένας προηγμένος μηχανισμός παρακολούθησης;

*Ποιος έδωσε την εντολή να παρακολουθηθεί ενδεχομένως ο Κ. Παπούλιας ή και το γειτονικό μέγαρο Μαξίμου;

*Υπάρχουν μήπως «αυτόνομοι θύλακες» μέσα στην ΕΥΠ;

*Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το «βαλιτσάκι υποκλοπών» μπορεί να ληφθεί μόνο από τον διοικητή της ΕΥΠ ή από τον επικεφαλής της OLAF.

*Με δεδομένη την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία των ελληνικών δημόσιων οργανισμών, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού η σκέψη και μόνο να πάρει οιοσδήποτε έναν τέτοιου είδους εξοπλισμό χωρίς έγκριση.

*Ποια είναι η μυστηριώδης ομάδα OLAF; «OLAF» είναι το ακρωνύμιο της «Office de la Lutte Anti-Fraude», δηλαδή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

*Η ομάδα συστάθηκε στην Ελλάδα το 2000 από «έμπειρους και μάχιμους» αστυνομικούς και στρατιωτικούς, για την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας που θα έθετε ζητήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλαγή στόχων της OLAF

Εντάχθηκε στην ΕΥΠ και μετά τους Αγώνες έπρεπε να διαλυθεί ή να επιστρέψει στο οικονομικό έγκλημα. Παρά ταύτα η ομάδα διατηρήθηκε, ύστερα από επιμονή της ΕΥΠ, και στα επόμενα χρόνια έγινε πανίσχυρη, στρέφοντας το ενδιαφέρον όχι στο μαύρο χρήμα ή τα ναρκωτικά, αλλά... στον «αντιεξουσιαστικό χώρο».

*Τον Μάρτιο του 2006, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, το υπουργείο Δημ. Τάξης διευκρίνιζε ότι «στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF»!

*Στα χέρια της ομάδας, ωστόσο, βρέθηκε από την αρχή και το περίφημο «βαλιτσάκι των υποκλοπών» και μάλιστα λέγεται ότι θωρακίσθηκε τεχνολογικά ακόμη περισσότερο: εφοδιάσθηκε με εξαιρετικά προηγμένα συστήματα υποκλοπών, πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεχειριζόμενες κάμερες, καλώδια και ενδοσκόπια οπτικών ινών, κρυπτοφωνικές, καθώς και μετασκευές οχημάτων τύπου VAN.

*Η OLAF σήμερα αποτελείται από 10-15 άτομα, όλα προερχόμενα από τον χώρο της ΔΑΚΕ. Στη συνδικαλιστική οργάνωση της κυβερνητικής παράταξης ανήκει, άλλωστε, και ο συλληφθείς της 9ης Απριλίου...
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Read More......

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Επικίνδυνος ο τουρισμός στην Αίγυπτο: αερόστατο έπεσε στο Λούξορ, τραυματίσθηκαν 13 τουρίστες


Δεκατρείς τουρίστες, εκ των οποίων οκτώ Γάλλοι, δύο Βρετανοί, ένας Καναδός, ένας Κορεάτης και ένας Δανός, τραυματίσθηκαν σήμερα ότι το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν έπεσε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ, στην Αίγυπτο, έγινε γνωστό από πολλές πηγές.
"Ουδείς από τους τραυματίες βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση", δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.
Μια Γαλλίδα υπέστη κάταγμα στην οσφυϊκή χώρα και άλλοι λιγότερα σοβαρά κατάγματα, έγινε γνωστό από προξενική πηγή. Οι τραυματίες νοσυλεύονται στο Λούξορ και πέντε θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στο Κάιρο.
Το αερόστατο πετούσε πάνω από την περιοχή Γκούρνα της νεκρόπολης των Θηβών, στη δυτική όχθη του Λούξορ. Δύο εκδοχές διατυπώθηκαν για τις συνθήκες της πτώσης του. Πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι...

...το αερόστατο προσέκρουσε σε πύργο κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Γκούρνα. Γαλλική προξενική πηγή είπε ωστόσο ότι αποσπάστηκε το καλάθι του αεροστάτου, μέσα στο οποίο είχαν πάρει θέσεις 24 τουρίστες, πιθανόν λόγω υπερβολικού φορτίου.
Read More......

Κτηνωδία από Γερμανό νταβατζή



Read More......

Αφήστε ρε τα ποδήλατα στους συρμούς!


Διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι ποδηλάτες επειδή οι ανόητοι υπουργοί Μεταφορών δεν αφήνουν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο να μπαίνει στους συρμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ.

Read More......

Μέγα ρεζιλίκι του πολιτικού κόσμου


Έβγαλαν ΟΛΟΙ ανακοινώσεις υποστήριξης της "ελευθεροτυπίας" για τα νονιλίδικα πιστολίδια έξω από το ΑΛΤΕΡ. Το νόμο για τις αγωγές εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων δεν τον πειράζει κανείς.

Read More......

Σας τα γράψαμε για τον Μπόνιο. Θα γράψουμε κι άλλα


Ο Μπόνιος έφυγε από το Πρώτο Θέμα. Για την ακρίβεια των απόλυσαν κακήν κακώς. Σας το είχαμε αποκαλύψει από τις 15 Απριλίου σε ανάρτηση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Έχει ανοίξει τελευταία και μέτωπο με το τρωκτικό για τους πιο εσφαλμένους λόγους στον κόσμο. Ένας από αυτούς η εμπάθεια. Η πρόφαση ήταν η διανομή φαγητού σε ανήμπορους συμπολίτες μας, που διοργάνωσε το δημοφιλές blog επειδή τάχα παραβιάζει "προσωπικά δεδομένα". Τρίχες. Το τρωκτικό γράφει μερικά πράγματα για την απόλυση Μπόνιου εδώ. Θα επανέλθουμε συντομότατα με πολύ παρασκήνιο από το Πρώτο Θέμα, τα απόνερα της απόλυσης και άλλα πολλά. Μείνετε συντονισμένοι στο blog που ξέρει τι γράφει.

Read More......

Συνέντευξη του τρελού γενετιστή σε κυπριακή εφημερίδα


«Ο Ζαβός δεν αφήνει τίποτα ατελείωτο», δηλώνει ο Κύπριος γενετιστής Παναγιώτης Ζαβός αναφερόμενος στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο άνθρωπο.
Απαντώντας σε όλους και για όλα, ο δρ Ζαβός σε σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και τους Κύπριους συναδέλφους του που δήλωσαν ότι δεν υιοθετούν τις πράξεις του, αναφέρει: «Οι Κύπριοι περιλαμβάνονται στην λίστα των ανθρώπων, που με προσεγγίζουν για βοήθεια και υπάρχουν περιπτώσεις Κυπρίων, που αποτάθηκαν σε εμένα, και αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί οι Κύπριοι που απευθύνονται κοντά μου, δείχνουν ότι μου έχουν εμπιστοσύνη και αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους με αμφισβητούν».
Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση της προέδρου της Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής Κύπρου, Βιολέτας Αναστασιάδου, ότι «δεν έχουμε δει καμία πραγματική δημοσίευση σε κανένα επιστημονικό περιοδικό που να τεκμηριώνει αυτά που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ και αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά», ο δρ Ζαβός, υποστήριξε ότι:

«Κανένας δεν μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του επιστήμονα, εάν δεν ενημερώνεται πρώτα για αυτά που αμφισβητεί. Δεν νομίζω να υπάρχει σωστός και πραγματικός επιστήμονας ο οποίος δεν ψάχνει πρώτα ένα θέμα, δεν εξαντλεί όλες τις πτυχές του και μετά να τοποθετηθεί. Αυτό που οι Κύπριοι επιστήμονες μέσω της Επιστημονικής Εταιρείας τους κάνουν και μιλούν με τον συγκεκριμένο τρόπο για τη δική μου δουλειά, αποδεικνύει ότι δεν έχουν ανατρέξει στα διάφορα επιστημονικά έντυπα ή απλώς στο διαδίκτυο για να δουν δημοσιευμένες τις μελέτες».
Μιλώντας στο περιθώριο συνέντευξης τύπου ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει ακούσει «τις δηλώσεις» και δεν έχει επικοινωνήσει, αλλά ούτε και θέλει να επικοινωνήσει με τον κ. Ζαβό αφού, όπως εξήγησε, «η προσπάθεια του για κλωνοποιήσεις είναι ένα θέμα, το οποίο δημοσιογραφικά ελκύει, αλλά αποτελεί ένα θέμα πέραν των προτεραιοτήτων της σοβαρής επιστημονικής κοινότητας αυτή τη στιγμή».
Ο δρ. Ζαβός στη συνέντευξη του εξηγεί ότι το τελευταίο «πείραμα», με τη δημιουργία 14 εμβρύων εκ των οποίων τα 11 εμφυτεύθηκαν στη μήτρα τεσσάρων γυναικών, «ήταν μια πρώτη προσπάθεια. Γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες να οδηγηθούμε σε μια εγκυμοσύνη ήταν πολύ μικρές. Εξάλλου και στην κανονική εξωσωματική γονιμοποίηση οι πιθανότητες να έχουμε μια εγκυμοσύνη μετά την εμφύτευση εμβρύου είναι μια στις τέσσερις».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «εμείς το προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με απώτερο στόχο να δημιουργήσουμε έμβρυο, να οδηγηθούμε σε εγκυμοσύνη αλλά να έχουμε και ένα υγιή άνθρωπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό».
Σχολιάζοντας τους ανά το παγκόσμιο ισχυρισμούς των επιστημόνων ότι το παράδειγμα των κλωνοποιημένων ζώων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γενετικές ανωμαλίες, ασθένειες κλπ αποτελούν εμπόδιο στη δημιουργία ενός υγιούς ατόμου, ο δρ Ζαβός υποστήριξε ότι «ο στόχος που έχουμε, όπως έχω πει, είναι να κάνουμε ένα υγιή άνθρωπο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε ένα βρέφος το οποίο δεν θα είναι απόλυτα υγιές. Γι’ αυτό άλλωστε και προχωρούμε με αυτούς τους ρυθμούς τις προσπάθειές μας».
σχόλιο zorro: προσέξτε τη χωρίστρα και το βλέμμα. Λοιπές συστάσεις περιττές.
Read More......

Σομαλοί πειρατές απελευθερώνουν ελληνικό πλοίο

Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ένα ελληνικό πλοίο που είχαν καταλάβει πριν από δύο μήνες αφού έλαβαν λύτρα ύψους 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερ ένας πειρατής.
"Οι φίλοι μου απελευθέρωσαν το ελληνικό πλοίο αφού καταβλήθηκαν λύτρα 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων", είπε ο πειρατής, το όνομα του οποίου είναι Χουσέιν. Δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστό το όνομα του πλοίου.
"Οι φίλοι μου κατεβαίνουν τώρα από το πλοίο και σύντομα θα αποπλεύσει", προσέθεσε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα πειρατές είχαν καταλάβει ένα ελληνικό εμπορικό πλοίο, το Irene E.M., με 22μελές πλήρωμα αποτελούμενο από Φιλιππινέζους. Είχαν επίσης καταλάβει στις 25 Μαρτίου το ελληνικής πλοιοκτησίας Nipayiya. Το πλοίο αυτό, νηολογημένο στον Παναμά, κατελήφθη σε απόσταση 450 μιλίων από τη νότια ακτή της Σομαλίας.

Read More......

Τα θαλάσσωσε ο Πάκης στην Πάτρα



Πυρ και μανία οι Πατρινοί με τον Παυλόπουλο. Έχει αφήσει την πόλη έρμαιο των Αφγανών λαθρομεταναστών και των συμμοριών των Κούρδων και πήγε εκεί να τους υποσχεθεί λύση! Στη σύσκεψη που έγινε τα άκουσε χύμα και τσουβαλάτα. Η παρουσία του στην περιοχή πιο εμπρηστική και από την παρουσία Κούγια όταν δήλωνε όσα δήλωνε για το φόνο Γρηγορόπουλου και ταυτόχρονα αγόραζε την Παναχαϊκή. Οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ αποδίδουν στην πρωτοφανή αχρηστία του ανθρώπου την εκρηκτική άνοδο του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές δημοσκοπήσεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει τις συναντήσεις με Φούρα και Κατσικόπουλο για τα... περαιτέρω εν όψει δημοτικών εκλογών. "Ότι έχει απομείνει από ΝΔ στην Πάτρα θα το εξαφανίσει ο απίθανος τύπος που λέγεται Παυλόπουλος. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα χάλια της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και τη λατρεία του για τους μετανάστες πήγε να μας ζητήσει και τα ρέστα! Γι' αυτό και του τα ψάλαμε κανονικά" δήλωσε στο zorro-gr στέλεχος της ΝΔ Αχαΐας. Η είδηση για την επίσκεψη Παυλόπουλου έχει ως εξής:




Μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και την αξιοπρεπή διαβίωση των παράνομων μεταναστών, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το τέλος της σύσκεψης με εκπροσώπους φορέων της Πάτρας και της Αχαΐας, που έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στην παραλιακή περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, τον οποίο επισκέφθηκε και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, θα έχει κλείσει μέχρι τέλος Μαΐου. Ταυτόχρονα όπως είπε, θα συσταθεί κλειστός οργανωμένος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ, όπου θα αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες υποδομές.
Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «ο καταυλισμός θα είναι οργανωμένος, φυλασσόμενος, με όρους υγιεινής, καθώς και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Όσον αφορά την χρηματοδότηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα προέλθει από το κράτος, ενώ όπως σημείωσε «για την υλοποίησή του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα επιβαρυνθεί ούτε κατά ένα ευρώ».
Επίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης δεν είχε την συναίνεση όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή, προσθέτοντας ότι «οι διαφωνούντες δεν κατέθεσαν αντιπρόταση». Και συμπλήρωσε: «Οι γενικότητες δεν αποτελούν λύση για την Πάτρα. Να διατυπώσουν διαφωνίες, κάνοντας όμως και αντίστοιχες προτάσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν, αφορούν την εικόνα της χώρας και της Πάτρας. Πρώτο μέλημα μας ο άνθρωπος».
Σχετικά με τους μετανάστες ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θέλησαν να πάρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δέχθηκαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να ζητήσουν την νομιμοποίηση τους, άρα και δεν μπορούσαν να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα».
Πάντως ο οργανωμένος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ θα αποτελέσει την ενδιάμεση λύση, μέχρι να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένο Κέντρο Φιλοξενίας στη περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει περαιτέρω θωράκιση της τοπικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, και θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας. Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επανεισδοχής μεταναστών.
Στο περιθώριο της σύσκεψης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες με μέριμνα του υπουργείου και την βοήθεια μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα στεγαστούν στην παιδική κατασκήνωση της Αμφιλοχίας και στην δομή κοινωνικής φροντίδας στην Κόνιτσα. Επίσης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και σιτίσουμε αυτά τα παιδιά, που θα ζητήσουν την στήριξη του κράτους», ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.
Read More......

O ιός των χοίρων απειλεί τις ΗΠΑ


Αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν σήμερα διαγνωστικά σημάδια από ένα νέο στέλεχος της γρίπης που επεκτείνεται αφού μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 68 ανθρώπους στο Μεξικό ενώ έχουν προσβληθεί οκτώ στις ΗΠΑ.
Στο Μεξικό έκλεισαν σχολεία, μουσεία,θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά,ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις,ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι...

...ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.
Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την γρίπη έχασαν την ζωή τους 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο 48 ακόμη άλλων.Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας από 25 μέχρι 45 ετών.
Χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας μιλώντας από την τηλεόραση κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες,ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.
"Αντιλαμβανόμεθα την σοβαρότητα του προβλήματος ",δήλωσε ο πρόεδρος Φελίπε Καλτερόν χθες το βράδυ.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι οι δύο ποδοσφαιρικές συναντήσει για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στο Μεξικό θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεξικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Στην Καλιφόρνια,ο Τζιλ Τσάβες,διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς.Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.
Read More......

Ελεύθερος ο ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν


Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άφησε ελεύθερο τον πρώην ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ,58 ετών και του ζήτησε να εγκαταλείψει την χώρα μέχρι τα μεσάνυκτα.
Χθες,η αστυνομία κατηγόρησε τον Ντιουκ ότι

...επιχείρησε να προβάλλει και υποστηρίξει τα κινήματα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.Ηταν προγραμματισμένο να μιλήσει το Σαββατοκύριακο σε Πράγα και στο Μπρνο.Στην Τσεχία ήλθε προσκεκλημμένος των τοπικών νεοναζιστικών οργανώσεων για να δώσει στην δημοσιότητά της μετάφραση του βιβλίου του με τίτλο Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΟΥ,που κυκλοφόρησε το 1998.
Αντίθετα με προηγούμενες δηλώσεις, ο εισαγγελέας αποφάσισε σήμερα να μη ζητήσει από το δικαστήριο να παραμείνει κρατούμενος ο Ντιουκ,δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Read More......

Συνελήφθη ξένος δουλέμπορος στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧΕ οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μετέφερε εντός του οχήματός του πέντε (05) αλλοδαπούς (1 άνδρα, 3 γυναίκες και 1 παιδί), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Read More......

Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπηρετούσε ο ληστής αστυνομικός


Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία που λήστευε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, είχε ο αστυνομικός που συνελήφθη μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής.
Πρόκειται για έναν 41χρονο υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παντρεμένο με δυο παιδιά, στο φάκελο του οποίου όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον διευθυντή της Ασφάλειας Γιάννη Δικόπουλο, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό.
Ο αστυνομικός και οι τέσσερις συνεργοί του, όλοι Έλληνες 42, 41, 40 και 33 ετών, συνελήφθησαν χθες σε σπίτι στη Νέα Χαλκηδόνα, λίγη ώρα μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν στο υποκατάστημα της ProBank στη διασταύρωση Αγίας Βαρβάρας 4 και Πραξιτέλους στο Παλαιό Φάληρο, απ' όπου άρπαξαν συνολικά 21.415 ευρώ και 565 δολάρια ΗΠΑ.
Οι πέντε συλληφθέντες...

...μαζί με έναν ακόμα 35χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Μύκονο και έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει ομάδα από το Δεκέμβρη του 2008 και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.
Εκτός από την τελευταία ληστεία στο Π. Φάληρο είχαν διαπράξει άλλες 25 ένοπλες ληστείες, από τις οποίες αποκόμισαν συνολική λεία 370.815 ευρώ και 5.187 δολάρια ΗΠΑ.
Η ομάδα ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και χρησιμοποιούσαν πάντα δυο μοτοσικλέτες και ένα ταξί, το οποίο είχε νοικιάσει κανονικά ένας από τους εμπλεκόμενους.
Στα καταστήματα που λήστευαν λειτουργούσαν με συγκεκριμένο σχέδιο και αυτοί που ήταν μέσα επικοινωνούσαν με τους έξω με ασύρματη επικοινωνία.
Φεύγοντας, χρησιμοποιούσαν τις δυο μοτοσικλέτες, τις οποίες άφηναν και έπαιρναν άλλοι από την ομάδα, ενώ οι δράστες διέφευγαν με το ταξί που ήταν νόμιμο και τους περίμενε σε μικρή απόσταση.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.610 ευρώ και 515 δολάρια ΗΠΑ μεταξύ των οποίων είναι και χαρτονομίσματα από την τελευταία ληστεία, τα οποία ήταν προσημειωμένα.
Επίσης κατασχέθηκαν πέντε πιστόλια, τρεις μοτοσικλέτες, το ταξί, καπέλα τύπου τζόκεϊ, κράνη, κουκούλες και καταστάσεις με διευθύνσεις τραπεζών που συνοδεύονταν από χειρόγραφες σημειώσεις για το σχεδιασμό των ληστειών που είχαν σκοπό να διαπράξουν.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Read More......

Ποιοι απειλούν τον αγαπημένο αρχιμανδρίτη της Δήμητρας!


Αγριο παρασκήνιο, με άγιους πατέρες να στέλνουν απειλητικά
μηνύματα εναντίον «συναδέλφων» τους και να προειδοποιούν με «αιματοχυσία» σε
περίπτωση που δεν «κλείσουν» το στόμα τους, εκτυλίσσεται γύρω από την αγιοταφική
αδελφότητα στα Ιεροσόλυμα. Τέσσερα χρόνια μετά την ηχηρή πτώση του Πατριάρχη
Ειρηναίου και ενάμιση χρόνο μετά την ιδιότυπη -όπως ο ίδιος καταγγέλλει-
φυλάκισή του, ο πάλαι ποτέ στενός του συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του
(αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας) Τιμόθεος Ηλιάκης
καταγγέλλει ότι υψηλόβαθμος κληρικός, που βρίσκεται δίπλα στον νέο Πατριάρχη
Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον απείλησε μέσω SMS πως θα τον σκοτώσει, χρησιμοποιώντας
την εξής φράση: «Πάψε να ασχολείσαι με την υπόθεση του Πατριαρχείου γιατί θα σε
βρουν νεκρό»!
Μιλώντας αποκλειστικά στην «Εspresso», ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου
και πάλαι ποτέ «εξομολόγος» της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρεόυ, αποκαλύπτει ότι...

...πίσω από την απειλή βρίσκεται συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης και επισημαίνει ότι αιτία είναι η «παρέμβαση» που έκανε υπέρ του εξανθρωπισμού των συνθηκών κράτησης του
Ειρηναίου.

«Δεν το κρύβω ότι ανέκαθεν ήμουν κοντά στον Ειρηναίο καθώς τον γνωρίζω από τότε
που ήμουν έξαρχος του Πανάγιου Τάφου. Οταν συνέβησαν τα γεγονότα του 2005 δεν
μπορούσα να τον εγκαταλείψω. Ακόμα και ένοχος να ήταν, που δεν είναι, πάλι θα
ήμουν κοντά του. Εμεινα δίπλα του όπως στο παρελθόν είχα σταθεί και στην κυρία
Παπανδρέου και γενικά σε όλους τους φίλους μου» λέει ο αρχιμανδρίτης και
συνεχίζει: «Τον περασμένο Μάρτιο έστειλα μια επιστολή προς το υπουργείο
Εξωτερικών στην οποία εξέθετα τα γεγονότα σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβιώσεως
του κ. Ειρηναίου. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο Πατριάρχης, με
ενδιαφέρει ο άνθρωπός μου, ο Ειρηναίος, τον οποίο δεν μπορώ να επισκεφφθώ στο
δωμάτιό του, όπως και όλοι όσοι τον αγαπούν. Συνέταξα μια επιστολή που έλεγα ότι
αυτό το θέμα έπρεπε να λυθεί καθώς ο Ειρηναίος παραμένει έγκλειστος και
απομονωμένος, με κίνδυνο ακόμα και την απώλεια της ζωής του, και από το
υπουργείο μου απάντησαν πως το αίτημά μου προωθήθηκε αρμοδίως».

Σύμφωνα με την καταγγελία του π. Τιμόθεου Ηλιάκη, δεν είχαν περάσει παρά λίγες
μόνο ημέρες από την αποστολή της επιστολής όταν στο προσωπικό κινητό του
τηλέφωνο έλαβε γραπτό μήνυμα που τον προειδοποιούσε ότι αν δεν σιωπούσε, πολύ
σύντομα θα τον έβρισκαν νεκρό!

«Το νούμερο δεν το γνώριζα, αλλά αμέσως κατάλαβα ότι προερχόταν από το εξωτερικό
και συγκεκριμένα από τα Ιεροσόλυμα. Απευθύνθηκα αμέσως στην εταιρεία κινητής
τηλεφωνίας και έλαβα αποτυπωμένο το απειλητικό μήνυμα, το οποίο προσκόμισα στο
δικηγόρο μου (σ.σ.: τον Φραγκίσκο Ραγκούση) και τον εισαγγελέα. Παράλληλα, έκανα
και τη δική μου έρευνα και διαπίστωσα ότι αποστολέας είναι ένας κληρικός ο
οποίος μάλιστα κατέχει υψηλή θέση πλησίον του κ. Θεοφίλου καθώς είναι ομόβαθμός
μου αρχιμανδρίτης. Τον συγκεκριμένο δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου και φυσικά
δεν μπορούσε να είχε το κινητό μου τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου όμως ήταν στην
επιστολή που έστειλα στο υπουργείο Εξωτερικών, οπότε υποθέτω ότι η διαρροή
μπορεί να έγινε από εκεί» επισημαίνει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης.


«Δεν φοβάμαι, αλλά τέτοιες πράξεις διασαλεύουν την Ορθοδοξία»

Σήμερα , σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την απειλή που δέχτηκε, ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης
δηλώνει ότι η προσπάθεια τρομοκράτησής του δεν έχει πιάσει τόπο. «Δεν φοβάμαι
κανέναν εκτός από τον Θεό, όμως δεν μπορώ να κρύψω ότι η συγκεκριμένη
συμπεριφορά με έχει ενοχλήσει πολύ. Η τακτική αυτή δεν αρμόζει σε ρασοφόρους. Ο
συγκεκριμένος κληρικός ίσως να σκεφτόταν ότι ο αριθμός του δεν θα αποτυπωνόταν
στο μήνυμα, ίσως πάλι να είναι απλά θρασύς» λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει
ότι μπορεί ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα να έχει διατάξει έρευνα, ο ίδιος όμως
προβληματίζεται στο κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να καταθέσει μήνυση εναντίον του
συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη.

«Σκέφτομαι ότι για μια φορά θα εκτεθεί ακόμα η Ορθοδοξία στη χώρα αυτή (σ.σ.:
στο Ισραήλ) και μπορεί αυτή τη φορά να έλθει και το τελειωτικό χτύπημα. Στο
Ισραήλ έχουν απηυδήσει να βλέπουν κάθε τρεις και λίγο τους παπάδες στα
δικαστήρια. Από κάτι τέτοια πράγματα κινδυνεύουμε να χάσουμε το Πατριαρχείο. Να
μας προσάψουν δηλαδή τώρα και τη ρετσινιά του τρομοκράτη;» καταλήγει.


Φρ. Ραγκούσης: Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ιδιότυπη «φυλάκιση» του πρώην Πατριάρχη
Ειρηναίου προαναγγέλλει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
«Αυτοί που σήμερα κρατούν φυλακισμένο το μόνο κανονικό Πατριάρχη της Θεόκτιστης
Εκκλησίας Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, στερώντας του όχι μόνον την
ελευθερία, αλλά εκθέτοντάς τον σε άμεσο κίνδυνο, θα λογοδοτήσουν απέναντι στη
θεία και ανθρώπινη Δικαιοσύνη. Το έγκλημα των Ιεροσολύμων που συντελέσθηκε με τη
συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών καθότι και με την ευγενική συνδρομή του ΥΠΕΞ και
ντόπιων συμφερόντων, που έφεραν το σκοπούμενο, να χάνονται καθημερινές αξίες,
αρχές και ιδιοκτησίες που επί αιώνες διαφύλαζαν σαν κόρη οφθαλμού οι στυλοβάτες
της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso».
Πηγή: Espresso
Read More......

(Ακόμα μία) επίθεση ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ


«Γιατί ενοχλείται τώρα τελευταία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που της ασκεί το ΚΚΕ, ότι η πολιτική της δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με της ΝΔ; Χρόνια τώρα το ΚΚΕ κάνει αυτή τη διαπίστωση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ότι ανησυχεί, επειδή χιλιάδες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προδομένοι από την ηγεσία του, προβληματίζονται και αποστασιοποιούνται, γιατί βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ...

...δεν αποτελεί απάντηση στη ΝΔ. Τις συνέπειες της πολιτικής και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Αν δεν είναι έτσι, προσθέτει το γραφείο Τύπου του κόμματος «ας απαντήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πόσο μεροκάματο, μισθό, σύνταξη θα παίρνουν οι εργαζόμενοι με την «πράσινη ανάπτυξη»; Ας απαντήσει για τους συνδικαλιστές του που βάζουν πλάτη να περάσει η πολιτική του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των άλλων επιχειρηματιών, υπογράφοντας την επαίσχυντη αύξηση του ενός ευρώ τη μέρα. Ας πει για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εισήγαγε, μαζί με τη ΝΔ και την ΕΕ. Αλλά και για τη φορολογία των Α.Ε. που μείωσε από το 45% στο 35%, με στόχο να την πάει πιο κάτω, αλλά πρόλαβε η ΝΔ».
σχόλιο zorro: αν επέτρεπε το ΚΚΕ στους εργαζόμενους της Τυποεκδοτικής να απεργήσουν θα τους πιστεύαμε. Ίδια θα ήταν η πίστη μας στο κόμμα αν τους πλήρωναν το βασικό μισθό των 1400 ευρώ που "απαιτεί" το κόμμα να θεσμοθετήσει το κράτος. Καλοφάγωτα σύντροφοι.
Read More......