Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Παραδοσιακός χορός: ο νταβατζήδικος


Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι μάστορας σε ό,τι έχει να κάνει με την παράδοση. Είναι Σαρακατσάνος και τα Βήματα τα ξέρει απ' έξω. Είναι αμετανόητος οπαδός των εθίμων του ΕΘΝΟΥΣ μας. Καμαρώστε το περήφανο πανό που κοσμεί την πίστα και διαβάστε πώς χορεύει αυτό τον απαιτητικό χορό.


Πριν ξεκινήσεις τα βήματά σου σ' αυτό τον δύσκολο χορό πρέπει να είσαι καλά φαγωμένος. Προτείνουμε δείπνο στον Μπαϊρακτάρη τον εθνικό μας σουβλατζή. Μια μερίδα ευθιξία, μια χωριάτικη και ένα πεντόκιλο διαφάνεια είναι ό,τι πρέπει. Η άοκνη προσπάθεια εξυγίανσης του δημοσίου θα σε οδηγήσει με μαθηματικό τύπο (συγγνώμη με μαθηματική ακρίβεια) στα Γιάννενα με καστόρινο μπουφανικό και δυο παπούτσια πάνινα. Η αγροτιά, που εκπροσωπείται ευδοκίμως από τη σεπτή Χατζηγάκειο φιγούρα θα βγάλει μιξομάντηλο να σε βαστάει γερά μην τυχόν και παραπατήσεις σε φτηνά διόδια. Στο τέλος θα σύρει κι εκείνη το χορό και θα το δείξει το Mega, λίγο πριν τα αθλητικά.
Σεμνά και ταπεινά θα χορέψεις φίλε μου τον αντρίκιο χορό, τον νταβατζήδικο. Καλή διασκέδαση.


Σημείωση 1: Περιέργως, αυτός ο χορός δυναμώνει πολύ τις μασέλες και τους τσεπογόνους αδένες. Ό,τι πρέπει για υπουργό που εξαντλείται με την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Σημείωση 2: Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από το γλέντι στο εργοτάξιο "ΑΚΤΩΡ" στην σήραγγα Νέου Ανηλίου στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά Τετάρτη 8 Απριλίου στην Εγνατία οδό, στους Νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Στη φωτογραφία οι χορευταράδες: Γιώργος Σουφλιάς Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (ο υπηρεσιακός), ο Πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ, κ. Κούτρας (ο γάτουλας) και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης (ο Ζήκος των τρακτέρ).
Σημείωση 3: Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Σημείωση 4: Παρακαλούμε να διαδώσετε το μήνυμά μας. Κάποιος που το έκανε στη Βολιβία βγήκε αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Κάποιος άλλος που το αγνόησε έχασε 9 μίζες σε ισάριθμα δημόσια έργα και κάποιος άλλος που μας έβρισε διαβάζοντάς το πλήρωσε καπέλο στα διόδια της Αττικής Οδού.

4 σχόλια:

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xoroi k klanies me emblhma to logotypo toy aktwra.
    afto ta leei ola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡ-ΑΚΤΩΡΑ, ΠΟΡΔ-ΑΚΤΩΡΑ, ΔΙΚΤ-ΑΚΤΩΡΑ, Ρ-ΑΚΤΩΡΑ, ΑΡΠ-ΑΚΤΩΡΑ,ΜΑΛ-ΑΚΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά το 7,5% νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα
    Η μπαλάντα του κουρασμένου αρχγηγού,
    (Από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και την Νατάσσα)

    Πως πέρασε τόσο γρήγορα ο χρόνος
    Πως χάθηκε το γέλιο και ήλθεν η πλήξης
    Τώρα νιώθω κουρασμένος, έρημος και μόνος
    Και είμαι σαν το γιαούρτι με ημερομηνία λήξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή