Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ξέρασε χολή το γκόλουμ


Έγραψε βιβλίο το γκόλουμ και το παρουσιάζει μήπως και του δώσουν σημασία. Δεν του μιλάνε πλέον ούτε στην Αναγνωστοπούλου του μαυρόψυχου. Χθες στον ΟΠΕΚ του αλήστου μνήμης Πανταγιά ξέρασε χολή εναντίον όλων. Αυτήν έχει σε περίσσευμα αυτήν δίνει. Διαβάστε την είδηση της Ελευθεροτυπίας και ξεράστε με τα λόγια και τη μουτσούνα του Σημίτη του Χρηματιστηρίου, των Ιμίων, του Οτσαλάν, της Μαδρίτης και του Ελσίνκι:
Ο κ. Κώστας Σημίτης με αφορμή το βιβλίο του "Η κρίση", και μιλώντας στον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, αναφέρθηκε στην διεθνή κρίση σημειώνοντας πως "στην Ελλάδα οι υφέσεις διαρκούν πολύ περισσότερο και είναι πολύ πιό έντονες, με αποτέλεσμα όταν ξεκινά η διεθνής ανάκαμψη η ελληνική οικονομία να μην έχει τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει".
Ως προς τις προοπτικές, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα των διεθνών αναλυτών και ειδικότερα σημείωσε πως...

υπάρχει πρώτον κίνδυνος αποπληθωρισμού (όπως συνέβη στην Ιαπωνία για δέκα χρόνια) δεύτερον κίνδυνος υπερπληθωρισμού (όπως συνέβη στην Γερμανία στη δεκαετία του 20) και τρίτον, σχεδόν στασιμότητα.

Η Ελλάδα με την έναρξη της διεθνούς ανάκαμψης θα κληθεί να αντιμετωπίσει και την κρίση και την υστέρησή της και "για αυτό χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται βελτίωση της παραγωγικότητας, των συντελεστών παραγωγής, του ρυθμού επενδύσεων, κυρίως όμως απαιτείται καταγραφή προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό των δαπανών".

Ο κ. Σημίτης επισήμανε επίσης πως κατά την άποψή του θα έπρεπε "να ασχοληθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με το καρτέλ των κατασκευαστών ακινήτων", καθώς δίνουν γραμμή στα μέλη τους να μην κατεβάσουν τις τιμές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις "επιλεκτικές παρεμβάσεις της κυβερνητικής πολιτικής που γίνονται χωρίς προηγούμενη μελέτη" παραπέμποντας χαρακτηριστικά τη μείωση των τελών ταξινόμησης αυτοκινήτων που πέτυχε "να περιορίσουμε την κρίση στο εξωτερικό" και ταυτόχρονα να επιβαρύνουμε το δανεισμό της χώρας και το κυκλοφοριακό της πρόβλημα.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρώην πρωθυπουργός παρατήρησε πως "η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και μόνο αν την ανακτήσει θα βρει την οικονομική συμπαράσταση που χρειάζεται".

Ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σωρεία σχετικών ερωτήσεων τόνισε πως "η χώρα έχει δυνατότητες επανόδου στην αναπτυξιακή τροχιά. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη πολιτική προσπάθεια, πρέπει να αξιοποιηθεί η γλώσσα της αλήθειας, να ξεφύγουμε από τα κλισέ τύπου "φταίνε οι άλλοι" και να καταπολεμήσουμε τη μοιρολατρία".
Πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία

3 σχόλια:

  1. Ο Ρόναλντ Ρήγκαν είχε πει Η πολιτική δεν είναι κακό επάγγελμα. Αν πετύχεις, έχεις πολλές ανταμοιβές, ενώ αν αποτύχεις, μπορείς πάντα να γράψεις ένα βιβλίο.Το γκόλουμ τι διαφορετικό έκανε;μέσα στον κανόνα ειναι.
    Δελφικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βλακεια και η εμπαθεια του αρθρογραφου ειναι απυθμενη.
    Φταιει ο Σημιτης για τον Οτσαλαν? Δηλ. επρεπε να κανουμε πολεμο τοτε για χαρη των Κουρδων που ηθελαν ενα δευτερο μετωπο?
    Τι εγινε στο Ελσινκι? Μεγαλο κακο που μπηκε η Κυπρος στην ΕΕ?
    Τι εγινε επιτελους στη Μαδριτη?
    Εκανε μεγαλο κακο που μπηκαμε στην ΟΝΕ χωρις να το αξιζουμε? Τι θα καναμε με αυτη την υποτιθεμενη κριση αν δεν ειχαμε την προστασια του ευρω? Το ευρω φταιει που το κρατος δεν φροντισε να στανατησει την αισχροκερδεια?
    Φυσικα και ο Σημιτης δεν τα εκανε ολα τελεια, αλλα ποιος ηταν τελειος στην παγκοσμια ιστορια? Μηπως ο χοντροβουβαλος που εχουμε σημερα?

    Η πατριδοκαπηλη ΝΔ μια ζωη βασιζεται στους λαικισμους και στις τεχνητες φοβιες.
    Σας εχουμε παρει χαμπαρι ολους σας. Ειδικα εσας τους υποτιθεμενους "bloggers".
    Αξιος ο μισθος σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις πολύ καλά ότι αναγνώρισε ο Εφιάλτης "ζωτικά συμφέροντα" των Τούρκων στο Αιγαίο.
    Την ΟΝΕ την πληρώσαμε ακριβά.
    Το ΧΑΑ το ξέχασες;
    Αν έβγαλες καλό παραδάκι επί Γκόλουμ σε καταλαβαίνω αλλά δεν σε δικαιολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή