Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Έρχονται εκλογές: αυξήσεις μαμούθ στους ταρίφες


Οι παλιοί ρουφιάνοι της χούντας, πολλοί ταρίφες που πήραν άδεια με δύο χιλιάρικα δραχμές και την μοσχοπουλάνε 200 χιλιάρικα ευρώ θα χορτάσουν πάλι τη λιμάρα τους σε βάρος του λαού επειδή η κυβέρνηση των Παυλίδηδων χάνει κατά κράτος στις δημοσκοπήσεις. Ο Στυλιανίδης, ένα από τα πρώτα βιολιά του Καραμανλή ανάλαβε να τους κεράσει χρήμα! "Αυξάνεται έως και 100% σε σχέση με σήμερα η τιμή της διπλής και της μονής ταρίφας των ταξί από το Μάιο του επόμενου έτους οπότε και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αυξήσεων, σε τρεις δόσεις, που ενέκρινε το υπουργείο Μεταφορών και ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα η τιμή της μονής ταρίφας από την 1η Μαίου του 2009 θα διαμορφωθεί στα 0,48 ευρώ το χιλιόμετρο έναντι 0,36 ευρώ που είναι σήμερα. Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα φτάσει στα 0,60 ευρώ ανά χιλιόμετρο ενώ τον Μάιο του επόμενου χρόνου θα αυξηθεί στα 0,72 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Η τελική αύξηση δηλαδή θα είναι της τάξης του 100%.

Σε ότι αφορά την διαμόρφωση της διπλής ταρίφας από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα από την 1η Μαίου θα διαμορφωθεί στα 0,84 ευρώ το χιλιόμετρο, τον Νοέμβριο θα φτάσει το 1,05 ευρώ ενώ από τον Μάιο του 2010 θα φτάσει το 1,20 ευρώ. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αυξήσεων η διπλή ταρίφα θα είναι αυξημένη κατά 82% σε σχέση με σήμερα.

Σε ότι αφορά το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού του ταξί από το 2,80 ευρώ που είναι σήμερα αποφασίστηκε να διαμορφώνεται ελεύθερα από 3 εως 5 ευρώ, με σκοπό να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων ραδιοταξί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος χαρακτήρισε τις αυξήσεις ως εξορθολογισμό και κίνητρο για καλύτερες υπηρεσίες, η δεύτερη και η τρίτη δόση των αυξήσεων θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί από την πλευρά των ταξί η συμφωνία κυρίων που προβλέπει ικανοποίηση συγκεκριμένων παραμέτρων ποιότητας όπως είναι ο εφοδιασμός των ταξί με σύστημα GPS, το οποίο θα λειτουργεί μόνον με την ειδική κάρτα του οδηγού, βάζοντας τέλος στο καθεστώς της μαύρης εργασίας που ισχύει σε πολλές περιπτώσεις".
Πηγή: euro2day.gr.

Τουλάχιστον μέρος από τα φράγκα να τα χαλάσουν για να πλύνουν τα σαπάκια τους που σκυλοβρωμάνε τσιγαρίλα, ξινίλα και παστουρμά. Ρε ούστ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου