Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Με Ντόρα ΥΠΕΞ αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος


Ρόμπα η Ντόρα! Πρωταθλήτρια στο εθνικό ξεβράκωμα! Επί των ημερών της αναβαθμίζεται (για να αναγνωριστεί τελικά) το ψευδοκράτος. Σήμερα ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ του ψευδοκράτους συναντιέται στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με την υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Χίλαρι Κλίντον. Ο Καραμανλής άφωνος, άβουλος, φοβισμένος την αφήνει να τα δώσει όλα στους Αμερικάνους. Η γνήσια κόρη του Εφιάλτη μπαμπάκα "άδειασε" την ομογένεια και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να μην γίνει η συνάντηση. Τα δίνει όλα για την πρωθυπουργία. Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο-χάδι της Καθημερινής (ένεκα Μαρινάκη):
Σε ερώτηση εάν η συνάντηση συνιστά αναβάθμιση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απάντησε ότι...

...έχει σημασία η ιδιότητα με την οποία γίνεται δεκτός ο κ. Ταλάτ, αφού η μοναδική -όπως είπε- ιδιότητα που έχει είναι αυτή του ηγέτη της τ/κ κοινότητας.
«Δυστυχώς, στο παρελθόν κάποιοι υποδέχθηκαν τον κ. Ταλάτ δίνοντάς του άλλη ιδιότητα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούν κάποιοι τον κ. Ταλάτ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συνάντηση του πρώην Αμερικανού ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν ήταν «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος.
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με την ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. Χίλαρι Κλίντον, είπε ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα στις διεθνείς σχέσεις και ότι η επίσκεψη αποδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι Η.Π.Α. στην τ/κ πλευρά.
Την ερχόμενη Δευτέρα η κ. Κλίντον θα συναντηθεί στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με τον Κύπριο ομόλογο της Μάρκο Κυπριανού..

Αντίθετα, η κυπριακή "Σημερινή" σημειώνει:

Eχθρική ενέργεια η συνάντηση Κλίντον-Ταλάτ


Η επικείμενη συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνιστά πρώτου βαθμού πρόκληση και εχθρική ενέργεια κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, καλώντας την Κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάψει να θωπεύει την Τουρκία και να στηρίζει τις τουρκικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει διασύνδεση των συναντήσεων της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Ταλάτ και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η ενδεχομένη ύπαρξη τέτοιας διασύνδεσης «μας ανησυχεί».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Φωτίου επεσήμανε πως στρατηγικός στόχος του ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι η ενδυνάμωση της φωνής, της δράσης και της διεκδίκησης της Κύπρου μέσα στην ΕΕ, καλώντας τον κυπριακό λαό να στείλει ένα καθαρό μήνυμα με την ψήφο του στις ευρωεκλογές.

«Καλούμε τον κυπριακό λαό να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, την καθαρή φωνή υπεράσπισης της Κύπρου στην ΕΕ», συνέχισε ο κ. Φωτίου, διατυπώνοντας τη θέση ότι «η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να στείλει στην Ευρώπη θολά, χρεοκοπημένα, συγκεχυμένα ή δογματικά μηνύματα για το μέλλον και την προοπτική της».

Ο κ. Φωτίου προέβη στη δήλωση το πρωί πριν συνέλθει η Γραμματεία του Εκτελεστικού Γραφείου στην πρώτη της συνεδρία, σε κεντρικό εκλογικό επιτελείο για τις ευρωεκλογές, που ασχολήθηκε με θέματα στρατηγικής και με προγραμματισμό δράσης.

Επεισόδιο στη γραμμή αντιπαράταξης
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ απέφυγε να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη γραμμή αντιπαράταξης, όταν στρατιώτης της ΕΦ επέδραμε σε τουρκικό φυλάκιο, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι «τα θέματα αυτής της υφής δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή δημοσίων συζητήσεων».

«Πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να μελετώνται πολύ-πολύ προσεκτικά και μακριά από το φως της δημοσιότητας», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου.

1 σχόλιο:

  1. Ρόμπα η Ντόρα!?????
    οποιος και να ητανε πανω τα ιδια θα εκανε, διοτι: Τα μεγάλα έθνη συμπεριφέρονται σαν γκάνγκστερ, ενώ τα μικρά σαν πουτάνες.
    Σ. Κούμπρικ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή