Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Περικοπές στη μεταφορά του Αγίου Φωτός


Mε το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ, και όχι με ειδικά ναυλωμένη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, όπως γινόταν κάθε χρόνο, θα μεταφερθεί φέτος στην Αθήνα, από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, το Άγιο Φως και στη συνέχεια θα προωθηθεί σχεδόν σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας, με τη βοήθεια της Ολυμπιακής.

Στο αεροσκάφος, που θα αναχωρήσει το πρωί του Μ. Σαββάτου και θα επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:30, θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων όλων των ορθοδόξων εκκλησιών.

Κατά την άφιξή του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής, η οποία έχει τροποποιήσει σχετικά το πρόγραμμα πτήσεως, ενώ με την πτήση για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Επιπλέον, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.
σχόλιο zorro: περικοπές στο Άγιο Φως ξέρουν να κάνουν. Στις λιμουζίνες των βουλευτών είναι αδύνατον και στους κουμπάρους ακατόρθωτο.

4 σχόλια:

  1. σχόλιο zorro: περικοπές στο Άγιο Φως ξέρουν να κάνουν. Στις λιμουζίνες των βουλευτών είναι αδύνατον και στους κουμπάρους ακατόρθωτο

    Το Αγιο Φως ειναι ακτιστο, για αυτο και ειχαμε τα δομημενα. Οσο για τις λιμουζινες και τους κουμπαρους βιαζεσε τα θαυματα αργουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη η φάμπρικα με το αγιο φως που έχουν στήσει τα λαμόγια στα ιεροσόλημα σαν πολύ δεν τράβηξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου δεν αφήνεις τα σχόλια να περάσουν γιατί δεν τα καταργείς τελείως;

    Η μήπως θεωρείς ότι διάλογος σημαίνει να συμφωνούν όλοι με ότι γράφεις;

    Πιο τίμιο να απενεργοποιήσεις εντελώς τα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Άγιο Φως αξίζει κάθε τιμή. Οι κλέφτες όχι.
    Τα σχόλια θα τα καταργήσουμε όποτε θέλουμε αν το κρίνουμε σωστό.
    Θα δημοσιεύουμε όσα νομίζουμε ότι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή