Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Τουρκική Εβδομάδα στο Κοσσυφοπέδιο


Με επίκεντρο την πόλη του Πρίζρεν στο Κοσσυφοπέδιο, ξεκίνησε η «Τουρκική Εβδομάδα».
Την διοργάνωση του εορτασμού της «Εθνικής Τουρκικής Εορτής» οργάνωσε το «Πολιτιστικό Κέντρο Μεχμέτ Πασά». Πρόκειται για Τουρκικό ΄Ιδρυμα, το οποίο χρηματοδοτείτε από την Τουρκία.
Οι Τουρκικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο 23 Απριλίου 2009.
Σε αρκετές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τους Τουρκικής καταγωγής Κοσσοβάρους,στα πλαίσια της εορτής.
Μετά από 90 χρόνια, στην κεντρική πλατεία του Πρίζρεν, παρουσία της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο, ακούσθηκε ο «Οθωμανικός ΄Υμνος».
Στρατιωτική μπάντα που ήρθε από την Τουρκία, ενόψει των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, έπαιξε και τον ύμνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τον οποίο και παρουσίασε ως «Οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο».
Εικόνα: Το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
Πηγή: strategy-geopolitics

1 σχόλιο:

  1. Οταν οι Τουρκοι εγκατελειπαν τα εδαφη της Πρωην Γιουγκοσλαβιας(και του Κοσοβου) στις αρχες του περασμενου αιωνα βρηκαν ολοι προστασια στο Δεσποτικο του Αειμνηστου Μητροπολιτη Καραβαγγελη. Εζητησαν να παραδωθουν τα κλειδια των πολεων τους και αυτοι στους Ελληνες και σε ερωτηση γιατι απαντησαν οτι οι Ελληνες παντοτε σεβονται ενω οι Σλαβοι θα τους περνουσαν ολους απο μαχαιρι. Η συμφωνια ηταν οπου εσυναντωνται οι στρατοι Ελληνων και Σλαβων εκει θα ηταν τα συνορα. Ισως με την Τουρκική Εβδομάδα στο Κοσσυφοπέδιο και τον Οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο ηθελαν να μας θυμισουν το γεγονος που προανεφερα και οτι αυτα τα εδαφη οπως και των σκοπιων ειναι ελληνικα. Δελφικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή