Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Έρχονται νέοι, ωραίοι, λεπτοί και υπερφορητοί


Αυξημένες οι προσδοκίες της Intel για τους νέους υποφορητούς υπολογιστές μικρού πάχους που θα κάνουν φέτος την εμφάνισή τους. Η εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα αγορά με τους εξειδικευμένους επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης «CULV» (καταναλωτικοί επεξεργαστές εξαιρετικά χαμηλής τάσης).
«Η μεγάλη φετινή τάση στους φορητούς, από τα μέσα της φετινής χρονιάς, θα είναι πιθανότατα οι καλοσχεδιασμένοι λεπτοί και ελαφροί φορητοί που...

«...βασίζονται στους CULV ή σε άλλα προϊόντα χαμηλής τάσης» ανέφερε ο Πολ Οτελίνι, διευθύνων σύμβουλος της Intel, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.
«Και πιστεύω ότι οι τιμές θα είναι πολύ ελκυστικές» πρόσθεσε.
Πράγματι, πολλοί αναλυτές έχουν περιγράψει αυτούς τους νέους υποφορητούς υπολογιστές ως «MacBook Air για τις μάζες», αναφερόμενοι στον λεπτό μίνι φορητό της Apple, o οποίος απευθύνεται σε βαθιά πορτοφόλια.
Ο Οτελίνι επισήμανε πάντως ότι οι νέοι υπερφορητοί θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους υποφορητούς «netbook» που έχουν κάνει θραύση τα τελευταία δύο χρόνια.
Μεταξύ άλλων διαφορών, τα τσιπ CULV θα βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική με τους επεξεργαστές της σειράς Core, σε αντίθεση με τα τσιπ Atom, χαμηλότερων επιδόσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε πολλά από τα σημερινά netbook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου