Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

Θα κάνει άλλο κόμμα ο Καραμανλής


Μέχρι σήμερα ακούγαμε το σύνθημα «Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα», που απευθυνόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Τον τελευταίο καιρό όμως, στη Νέα Δημοκρατία αρκετοί είναι αυτοί που προτείνουν αντιστοίχως στον Κώστα Καραμανλή να... προχωρήσει και να τα αλλάξει όλα βλέποντας ότι το κυβερνών κόμμα οδηγείται στον γκρεμό. Η τελευταία δημοσκόπηση που φέρνει τη Νέα Δημοκρατία να υπολείπεται πλέον κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια επανάπαυσης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ισοτιμία», η οποία κυκλοφόρησε εκτάκτως χθες λόγω Πάσχα, κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν στον πρωθυπουργό την επανίδρυση του κόμματος, στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποστεί βαριά ήττα στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Από την επανίδρυση του κράτους δηλαδή, θα περάσουμε στην επανίδρυση του κόμματος! Το σχέδιο προβλέπει...


...αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στην προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου μέσα στο καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει δομή, έμβλημα, ακόμη και όνομα! Ουσιαστικά, δηλαδή, προτείνουν στον Κώστα Καραμανλή να ακολουθήσει τα χνάρια του θείου του που πήρε την Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση (ΕΡΕ) και τη μετέτρεψε σε Νέα Δημοκρατία, το φθινόπωρο του 1974. Σύμφωνα πάντα με την «Ισοτιμία», ο Κώστας Καραμανλής μελετά σοβαρά την εισήγηση και θα λάβει σύντομα τις τελικές αποφάσεις του.

Το εν λόγω σχέδιο ο πρωθυπουργός το έχει συζητήσει κατ' ιδίαν με μια σειρά έμπιστων συνεργατών του, όπως είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που πολλές φορές ασκεί καθήκοντα άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας που επίσης είναι πολύπειρος και η άποψή του μετράει, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που έχει σημαντικά ερείσματα στη Ρηγίλλης και την κομματική βάση από τότε που ήταν γραμματέας της Ν.Δ., αλλά και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς που τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει πόντους στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τον τρόπο που κινείται.

Εκτιμάται ότι με την αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει τους επίδοξους δελφίνους, αλλά και όσα στελέχη θα θελήσουν να θέσουν άμεσα θέμα ηγεσίας. Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να προλάβει γεγονότα ανάλογα με αυτά που συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την εκλογική συντριβή τον Σεπτέμβριο του 2007. Οπως αναφέρει η «Ισοτιμία», στο πλαίσιο της επανίδρυσης της Ν.Δ. θεωρείται βέβαιο ότι πολλά σημερινά στελέχη, που με τη στάση και τη συμπεριφορά τους έχουν πληγώσει την κυβέρνηση, θα τεθούν στο περιθώριο, ενώ θα επιχειρηθεί να έλθουν στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα που κινούνται εκτός των στενών κομματικών πλαισίων. Εκτιμάται επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής μετά την επανίδρυση της Ν.Δ. θα προχωρήσει και σε ανασχηματισμό αξιοποιώντας βουλευτές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός νυμφώνος εξουσίας.
Από την Espesso
Ρεπορτάζ Ισοτιμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου