Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ακούγεται στον Ταύρο...

.....Ότι πίσω από τον καυγά Γιάννη Παπαγιάννη - Νίκου Χατζηνικολάου βρίσκεται ο ίδιος ο Γιώργος Κουρής! Η γριά αλεπού που συνηθίζει να τελειώνει τους πολέμους πριν καν ακουστεί η πρώτη πιστολιά. Ένα από τα πρώτα θύματα του πολέμου είναι εκείνος που εκ πρώτης όψεως νικάει κατά κράτος. Ο Νίκος Χατζηνικολάου! Για πολλούς που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις η διάρρηξη των σχέσεών του με το συγκρότημα του Ταύρου θεωρείται θέμα χρόνου με ορίζοντα τον επόμενο Σεπτέμβριο. Γιατί όμως ο φαινομενικός νικητής οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα; Για ποιο λόγο ο Παπαγιάννης που όλοι νομίζουν ότι αποκαθηλώθηκε, ηττήθηκε, ξέπεσε και θα περάσει τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του σε αστικά δικαστήρια είναι ο αυθεντικός εκφραστής των επιθυμιών και των... δεύτερων σκέψεων του δαιμόνιου Κεφαλονίτη; Αν δεν βαριέστε διαβάστε το post που ακολουθεί....

Ο Χατζηνικολάου κυριάρχησε στα media λόγω της εικόνας που υπηρετούσε μέχρι πρότινος με θρησκευτική ευλάβεια. Σοβαρός, μετρημένος, αδέκαστος, ανεξάρτητος και έγκυρος. Απέφευγε τις εντάσεις, τα ξεκατινιάσματα, τους σκυλοκαβγάδες, τις κακοτοπιές. Για το ευρύ κοινό έδινε την εντύπωση ότι διατηρούσε ισορροπημένες σχέσεις με τους εκδότες. Ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά. Το ίδιο και με την πολιτική εξουσία. Αν και ποτέ δεν έκρυψε τις κεντροδεξιές καταβολές του, επί εκσυγχρονισμού, ένας ανυποψίαστος θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι κλίνει προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Κουρής αναζήτησε στον Χατζηνικολάου ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά της εγκυρότητας που έκρινε ότι έλειπαν από το στελεχικό δυναμικό του ομίλου του. Δεν έψαχνε για κάποιον που θα αντέγραφε τον ξοφλημένο "θείο" Γιώργο Τράγκα. Τέτοιοι υπάρχουν με την οκά στην πιάτσα.

Τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Χατζηνικολάου ακολουθεί την οδό από την οποία θέλει σταδιακά να απογαλακτιστεί ο Γιώργος Κουρής - όχι ο ίδιος ως προσωπικότητα αλλά το δημοσιογραφικό επιχειρηματικό συγκρότημά του. Θανατηφόρες αντιφάσεις: Δεν θα ακολουθήσω την τακτική των δώρων στην εφημερίδα έλεγε ο Ν. Χ. Το άνευρο ξεκίνημα της Real News τον υποχρέωσε να αναθεωρήσει και τον Κουρή να πληρώνει - κάτι που αντιπαθεί από την πρώτη ημέρα της σταδιοδρομίας του.
Θα βγάλω στη φόρα της κρατικές συμβάσεις με τον Γιώργο Μπόμπολα, διακήρυττε ο Ν. Χ. Η ίδια η ζωή και η αξιοσέβαστη μετοχική σύνθεση της εταιρείας τον υποχρέωσαν να... αναβάλλει τους σχεδιασμούς του. Χαριστική βολή η άστοχη διαχείριση του διαλόγου με τον πρωθυπουργό και η ολέθρια δημοσιοποίηση της Καραμανλικής "κόπωσης".

Παγίδα η υπόθεση του Παπαγιάννη
Η σφοδρή επίθεση που δέχεται ο Ν.Χ. από το blog pressmme είναι ακόμα ένα ευμέγεθες καρφί σε ό,τι πολυτιμότερο διέθετε μέχρι πρότινος ο κορυφαίος παρουσιαστής: την αξιοπιστία του.
Καταγγέλεται για υποταγή σε επιχειρηματικά συμφέροντα, απόπειρες φίμωσης συνεργατών,
δημοσιογραφική ανεπάρκεια κ.λπ.
Όσοι απλοί πολίτες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (και είναι πολλοί) έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος της εκτίμησης που έτρεφαν για το πρόσωπο του Ν.Χ. Οι άλλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ποια είναι η αλήθεια.
Το αποτέλεσμα δεν αναστρέφεται ακόμα κι αν αύριο ο Γιάννης Παπαγιάννης υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.
Επίσης:

Δεν πρέπει να ξεχνάει ο Ν.Χ. ότι κάθε κίνηση του συνεταίρου του δεν είναι άσχετη με τη θεαματική μεταβολή του επιχειρηματικού χάρτη στην Ελλάδα και ότι ο Γ. Κουρής έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα επειδή κατέχει την τέχνη να συμμαχεί με τους μελλοντικούς νικητές.

Δεν πρέπει να ξεχνάει ο Ν.Χ. ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν έχει πει ούτε λέξη εναντίον του συγκροτηματάρχη του Ταύρου και αυτό σημαίνει πολλά. Πολλά περισσότερα από όσα υποπτεύεται. Θα επανέλθουμε με περισσότερα.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε.
    Διάβασα με εξαιρετική προσοχή το κείμενο σου από το troktiko και έτσι ήρθα εδώ να σου αφήσω σχόλιο.
    Βλέπω ότι είσαι νέο Blog και σου εύχομαι καλή αρχή και κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σου.

    Στο κείμενο σου είπες πολλές αλήθειες. Ειδικά στο σημείο που γράφεις ότι οι απλοί πολίτες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος της εκτίμησης που έτρεφαν για το πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου.
    Και αυτό είναι αλήθεια.
    Ημουν (και χρησιμοποιώ αόριστο) από τους πλέον "φανατικούς" του Νίκου Χατζηνικολάου.
    Εδω και πολλά χρόνια έβλεπα ειδήσεις στο κανάλι που τις έλεγε ο Χατζηνικολάου.
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, κι εγώ έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν.

    Προτιμώ να ακούω πλέον ειδήσεις σε οποιοδήποτε κανάλι (EKTΟΣ από τον ALPHA) παρά στο ALTER.
    Και φυσικά πλέον βλέπω και Παπαγιάννη στο EXTRA 3 μέσω δορυφόρου γιατί από επίγειο... μόνο Αθήνα παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄αυτήν την κόντρα Χατζηνικολάου-Παπαγιάννη , είμαι με τον Παπαγιάννη όχι γατί γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα αλλά γιατί έτσι μου βγαίνει, και συνήθως η πρώτη σκέψη, αν είναι και ανιδιοτελής, είναι και η σωστή.

    Ο Χατζηνικολάου δίνει την εντύπωση πως πάνω απ΄ όλα είναι ο εαυτός του και όχι η ενημέρωση και με αυτό το πιστεύω χωράνε τα πάντα , από τον πιο ανώδυνο συμβιβασμό ως τον χειρότερο.

    Ο Παπαγιάννης εκφράζει τη γενιά του δημοσιογράφου που θέλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και στο γενικότερο κλίμα της διαφθοράς που ζούμε το μέλλον του ανήκει, σ΄ αυτόν και οποιονδήποτε άλλον που δεν υποκύπτει στους συμβιβασμούς του οικονομικού κατεστημένου

    Θέλει ούμπαλα και όποιος τάχει αργά η γρήγορα θα δικαιωθεί ( ο Μάκης δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλιατρά σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.
    Ανώνυμε, η κόντρα λήγει γιατί ποτέ δεν υπήρξε από την πλευρά Παπαγιάννη. Ο Γιάννης δεν έχει προσωπικό πρόβλημα. Ο Ν.Χ. βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Περισσότερα σε post που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή